Dansk Sejlunion11. juli 2014 16:11 af Flemming Ø. Pedersen

Nu fører Baad og Thusgaard EM i 49erFX

Mick Anderson
Foto: Mick Anderson Foto: Mick Anderson

De forsvarende europamestre overtog fredag den samlede 1. plads ved EM i Finland. I 49er rykker Warrer/Thomsen ind i medaljekampen.

Før de sidste to dages EM-sejladser ud for Helsinki har Ida Marie Baad og Marie Thusgaard lagt sig i spidsen for 49erFX-feltet.

I et tæt topfelt ligger danskerne et enkelt point foran de new zealandske verdensmestre Maloney og Meech. Tæt efter på de to næste pladser følger en brasiliansk og en britisk båd.  

Næstbedste serie
Baad og Thusgaard kom i mål fredag med en 8-5-6 serie. På en dag, hvor næsten alle fik "tunge" placeringer, skulle danskernes serie vise sig at være dagens næstbedste blandt top-10 besætningerne. 

"Det var svært at læse banen i dag. Vi troede, vi havde lavet en acceptabel serie. Men nu, hvor vi har set resultaterne hos de andre, kan vi se, at det faktisk er en fin serie. Vi er rigtigt godt tilfredse," fortæller Marie Thusgaard til sejlsport.dk. 

"Vi er godt sejlende både på taktik og fart. Vi henter meget på læns, vi er ikke stressede og har god stemning i båden. Vi mangler lige at ramme starterne perfekt. Alt i alt ser det rigtigt godt ud, men alt kan stadig ske," siger Marie Thusgaard. 

Fredagens sejladser blev afviklet i 5-7 s/m. Det var lidt mindre end torsdagens 10-12 s/m, der passede danskerne rigtigt godt. 

Næstbedste danske båd er Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der fredag kom i land med en 2-9-23 serie. Trods en 23'er til sidst rykker de to pladser frem til en samlet 7. pladds. 

Maiken og Anne-Julie Foght Schütt følger lige efter på en samlet 8. plads. Fredag fik de placeringer som 16-13-13.

Warrer og Thomsen nummer 4
I 49er præsterede Jonas Warrer og Anders Thomsen guldfeltets tredjebedste serie med placeringer som 7-3-4. Samlet rykker de frem på en 4. plads - blot tre point fra podiet.

Verdensmestrene Burling og Tuke fra New Zealand understregede deres klasse ved at vinde alle tre sejladser fredag. Herefter følger fem både i et tæt topfelt - heriblandt Warrer og Thomsen.

EM fortsætter lørdag. Søndag sejles finaler.

Resultater fra EM i 49er og 49erFX