Dansk Sejlunion



11. juli 2014 23:21 af Flemming Ø. Pedersen

Nacra 17: Nørregaard og Just holder 3. plads før finale

Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Efter en dags pause var Nacra 17-sejlerne tilbage på vandet ved EM i La Grande Motte. Nørregaard og Just holder bronzeplads før lørdagens Medal Race.

Placeringer som 3, 11 og 13 i fredagens tre sejladser rakte til, at Allan Nørregaard og Line Just kunne forsvare deres samlede 3. plads ved Nacra 17-klassens EM i La Grande Motte ved Middelhavet. 

EM føres af spanierne Iker Martinez og Tara Pacheco, som med tre 2. pladser var i særklasse i fredagens sejladser. Martinez er mangeårig 49er-sejler - og dermed også mangeårig rival til til de danske 49ere - blandt andre Allan Nørregaard. 

Martinez er dog mest kendt som manden, der over flere dage - uden held - bed sig fast i skrivebordet ved OL i 2008 i forsøget på at jury-fravriste Jonas Warrer og Martin Kirketerp OL-guldet.

49ere klarer sig godt
"Det er lidt overraskende, at vi klarer os så godt," siger Allan Nørregaard i en pressemeddelelse fra stævnet.   

"Men jeg er egentlig ikke overrasket over, at 49er-sejlerne generelt klarer sig godt. Nacra 17-sejlads minder meget om 49er-sejlads, så jeg tror, vi har en fordel," siger han videre. 

EM afsluttes med Medal Race lørdag. Nørregaard og Just har fem point op til den italienske båd på 2. pladsen - men samtidig er der maksimalt pres bagrfra.

De franske verdensmestre Besson og Riou lå egentlig til en topplacering i dagens sidste sejlads - og dermed en sikker podieplads før Medal Race, men en kæntring kort før mål kostede 23 pladser og dermed en tung post i pointregnskabet. 

Holder igen på læns
"Det er virkeligt tæt. Alle kan slå alle. Jeg tror ikke, der bliver noget matchrace, alle vil fokusere på at sejle deres eget ræs," siger Allan Nørregaard, der også erkender, at han endnu ikke er klar til at give fuld gas på læns.

"Vi er ikke helt gode nok på læns endnu. Jeg er lidt forsigtig, når det blæser meget. Det er noget, vi har brug for at komme hjem og træne mere på," siger Nørregaard.  

De to øvrige danske EM-besætninger var begge med i guldfeltet. Debutbesætningen med Lin Ea Cenholt og Søren Kristensen er nummer 29, mens Anette Viborg og Martin Hjortlund er nummer 33.