Dansk Sejlunion23. juni 2014 20:20 af Flemming Ø. Pedersen

To danske føringer i Kiel

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fører 49erFX i Kiel. Foto: Mick Anderson

Allan Nørregaard og Line Just har sejlet sig op på 1. pladsen i Nacra 17. Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fører an i 49erFX.

Efter en blæsende søndag, hvor kun Laser-sejlerne var på vandet, gik det bedre mandag med afviklingen af OL-klassernes sejladser ved Kieler Woche. 

I Nacra 17 sejlede Allan Nørregaard og Line Just sig i spidsen for konkurrencen med en 2-1-8 serie. Danskerne er i tæt førerduel med en italiensk båd - derefter er der en pænt stykke ned til de næste.

Den nydannede besætning med Lin Ea Cenholt og Christopher Thorsell klarer sig imponerende godt og ligger nummer 5 i feltet, der i alt tæller 25 både.

I 49erFX er det fortsat Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der indtager 1. pladsen. I mandagens to sejladser opnåede de to 5. pladser.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard ligger på en 9. plads, mens Anne-Julie og Maiken Schütt er nummer 12.

I Finnjollen faldt Mads Bendix nogle pladser tilbage, men er fortsat godt med fremme på en 6. plads i feltet på 37 både.

I Laser er det lykkedes at afvikle otte sejladser. Thorbjørn Schierup har efter en tung start sejlet sig op og er bedste dansker som nummer 11. 

I 49er skal der til gengæld kigges pænt ned af listen for at finde danske navne, stillingen snyder dog lidt, fordi ikke alle har sejlet lige mange sejladser. Den nydannede båd med Jonas Warrer og Anders Thomsen har foreløbigt opnået en række gode placeringer som 9-12-4-5, derudover er de udgået af en sejlads. Men de mangler en sejlads i forhold til konkurrenterne - så deres præcise placering må vente...