Dansk Sejlunion25. juni 2014 12:25 af

Sportsbåd Open: J/80-klassen i hård vind

Flemming Ø. Pedersen
Foto: Flemming Ø. Pedersen

J/80-sejlerne blev udfordret i Sønderborg til anden afdeling af Sportsbåd Open og Quantum Sails J/80 Cup. Mast knækkede lørdag.

Anden afdeling af Sportsbåd Open og J/80-klassens Quantum Sails J/80 Cup 2014 blev afholdt i Sønderborg i weekenden samtidig med Sejlsportsligaen.

Masser af dramatik
Weekenden bød på to mastehaverier, adskillige flængede sejl og andet ødelagt grej, men heldigvis ingen personskader. Ikke mindst J/80’erens gennaker på 65 m2 var en udfordring for både nye og erfarne mandskaber i klassen.

Lørdag blev der gennemført fem sejladser ude på J/80-banen, hvor dommerbåden målte 17 sekundmeter (og op til 20 sekundmeter i pustene).

Søndag havde man aftalt en grænseværdi på 12 sekundmeter (14 sekundmeter i pustene), og bådene blev derfor sendt tilbage i havn, da man igen målte omkring 16-17 sekundmeter.

”Sikkerhed går fremfor alt, og dernæst sportslig og fair sejlads. Det bakker hele klassen op om. Vi påtænker at indføre faste grænseværdier for vindstyrken, således at alle ved hvad der gælder, inden man tager på vandet,” siger formanden for Dansk J/80 Klub, Jens Harsaae.

Fokkeskøde sad fast
Formanden måtte i øvrigt selv lide den tort at udgå med mastehaveri efter at være blevet T-boned i lørdagens femte sejlads, da en bagbordsbåd ikke fik dykket bagom. Et fokkeskøde sad uhjælpeligt fast, og så var rorsmanden prisgivet.

Vinder efter fem sejladser blev Klaus Rønn Madsen, efterfulgt af Folke Galsgaard og Frederik Klakk Jespersen. Se øvrige resultater på sejlsportsligaen.dk/sportsbaad-open/

”Stor tak til Sønderborg Yacht Club for et godt arrangement og til baneledelsen og de mange andre frivillige. Der var en fantastisk atmosfære og overdådig forplejning. Vi glæder os allerede til at sejle igen den 23.-24. august i forbindelse med det næste Sportsbåd Open,” slutter Jens Harsaae.

Quantum Sails J/80 Cup er en gennemgående rangliste for J/80-sejlere (både rorgængere og gaster), som er medlemmer er Dansk J/80 Klub.

Følgende stævner indgår i ”Quantum Sails J/80 Cup” i 2014:

  • Rungsted 30/5-1/6 (Sportsbåd Open)
  • Sønderborg 21/6-22/6 (Sportsbåd Open)
  • Hellerup 23/8-24/8 (Sportsbåd Open)
  • Nivå 30/8-31/8 (DM)
  • Aarhus 6/9-7/9 (Sportsbåd Open)

Læs mere om J/80-klassen på j80.dk