Dansk Sejlunion20. juni 2014 19:34 af Flemming Ø. Pedersen

Sønderjyder brillerer på hjemmebane

Sønderborg Yacht-Club - flyvende fra start i eget vand. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

De to sønderjyske klubber, Sønderborg og Aabenraa har efter første dag lagt sig i spidsen for ligastævnet i Sønderborg. Hellerup falder tilbage.

Andet ligastævne blev planmæssigt skudt af sted fredag kl. 14.00 ud for lystbådehavnen i Sønderborg. En frisk vind fra nordvest satte skub i bølgerne, og der var fart på, når de seks J/70’ere med forskelligt farvede gennakere skød ned mod bundmærket.

Allermest fart havde de to sønderjyske ligaklubber Aabenraa Sejlclub og Sønderborg Yacht-Club, der i dagens tre flights begge opnåede to sejre og en 2. plads. På de næste pladser følger Vallensbæk og Aarhus. 

Hellerup Sejlklub, der ret klart vandt første stævne, er til gengæld kommet noget skævt fra start og ligger foreløbigt på en 14. plads – efter to 4. og en 6. plads.   

I det hele taget er der rusket godt og grundigt rundt på positionerne sammenlignet med stævnet i Rungsted. Eksempelvis er både Middelfart, Vejle og Sundet i top-ti, mens Silkeborg – nr. 3 i Rungsted – ligger langt nede i tabellen.

Når resultaterne fra både Rungsted og første dag i Sønderborg regnes sammen, viser stillingen, at værtsklubben Sønderborg Yacht-Club lige nu fører Sejlsportsligaen foran KDY og Vallensbæk.

Men… der er blot sejlet ni sejladser, og med lovende vejrmeldinger hen over weekenden, kan positionenerne nå at rokere rundt mange gange før søndag eftermiddag kl. 15.

Se alle resultater fra ligasejladserne, fredag den 20. juni

Se billeder fra fredagens sejladser