Dansk Sejlunion17. juni 2014 09:33 af

Sejlklubben Ebeltoft Vig arrangerer igen stævner

Jens Hjorth
Foto: Jens Hjorth

Efter 10 års pause som stævnearrangør er sejlklubben i Ebeltoft tilbage på banen med året H-båds DM. ”En aktiv klub kan også tiltrække medlemmer,” siger formanden.

Det er ti år siden, der sidst har været et større stævne på Ebeltoft Vig. Det ændrer den lokale sejlklub på i år med afholdelsen af H-bådenes danmarksmesterskab. 25-30 både forventes at dyste om DM-titlen på Ebeltoft Vig i dagene 3. - 6. juli.

Årets DM er ikke en enlig svale for sejlklubben, der i 2015 er vært for DM i Drage. I 2017 er det Folkebådenes tur, og i 2018 kommer et stort 90 års jubilæumsstævne for Dragerne.

”En aktiv klub kan også tiltrække medlemmer. Vi skal have flere sejl på vigen og mere liv i havnen. Et stævne skaber sammenhold og giver et tydeligt signal om, at vi er fælles om havet, og at vi har en sportsklub, der dyrker det,” siger klubformanden Ken Zier. Han tilføjer, at klubben helt aktuelt har fået et nyt medlem på grund af arrangementet.

Høje forventningerne
Både i H-båds klassen og sejlklubben er forventningerne høje til stævnet, der aktiverer mellem 30-40 frivillige kræfter.

”Det er altid fedt at være i en mindre klub, hvor man mærker den lokale opbakning. Ebeltoft er også et godt sted, fordi vi kan være samlet på havnen, og der er både by og natur i gåafstand. Jeg har ikke selv sejlet der før, men jeg har hørt, at der er godt sejlervand, hvor vinden varierer over banen,” siger formanden for H-bådsklubben Henrik Toft.

Den forsvarende mester fra både VM, NM og DM, Claus Høj Jensen og hans team fra Holbæk, er naturligt nok storfavoritter. Herudover tæller forhåndsfavoritterne blandt andre Hans Ebler, Morten Nielsen og Steffen Stegger.

Man kan følge med i resultaterne fra H-båds DM på ebeltoft-vig.dk. Det er en hjemmeside, som Visit Djursland står bag, og her kan man også booke overnatninger i området.