Dansk Sejlunion17. juni 2014 23:19 af Henrik Tang

"PRØV NOGET NYT “ i Hellerup Sejlklub

Lørdag d. 14. juni afviklede Hellerup Sejlklub PRØV NOGET NYT for klubbens og naboklubbernes medlemmer

75 deltagere til alsidige aktiviteter

PRØV NOGET NYT arrangementer henvender sig til aktive sejlere, hvor deltagerne kan prøve at sejle i forskellige bådtyper. PRØV NOGET NYT i Hellerup appellerede dog både til aktive sejlere og til folk med lyst til at stifte bekendtskab med vandsport i form af muligheden for at prøve sit-on-top kajak og Stand Up Paddle boards fra en af Dansk Sejlunions TORM aktivitetstrailere. Mere end 75 deltagere benyttede muligheden for at prøve kræfter med at sejle kajak, Optimist, Tera, Feva, Contender, Yngling, 606, Drabant, X79, J70 og at Stand Up Paddle.

Sejlsportens mange muligheder

Formålet med PRØV NOGET NYT er, at deltagerne kan prøve bådtyper, som de ikke sejler til daglig. For børn og unge kan det have stor betydning at prøve andre jolletyper i forhold til et hensigtsmæssigt jolleskifte. Et for sent jolleskifte kan medvirke til, at unge sejlere glider ud af sporten, fordi de ikke bliver udfordret hverken teknisk eller mentalt. Dét at prøve forskellige bådtyper til et PRØV NOGET NYT giver dermed unge sejlere mulighed for at se sejlsportens mange muligheder både på den korte og lange bane.

Mange voksne sejlerskoleelever er uvisse på, hvilken form for sejlads, de vil dyrke efter at have taget duelighedsbevis. Ved at prøve forskellige former for kølbådssejlads skabes der et bedre fundament at tage udgangspunkt i. For nogle sejlerskoleelever er tur- og oplevelsesrelateret sejlads attraktivt, mens andre er mere tiltrukket af kapsejlads. Til PRØV NOGET NYT arrangementet i Hellerup var der mulighed for at prøve flere forskellige typer af kølbådssejlads, så deltagerne kunne stifte bekendtskab med flere muligheder for kølbådssejlads.

PRØV NOGET NYT i august

Hellerup Sejlklub afvikler endnu et PRØV NOGET NYT arrangement d. 16. august, hvor deltagerne kan prøve kræfter med forskellige typer sejlads. Se mere på Hellerup Sejlklubs hjemmeside.

Se mere om konceptet PRØV NOGET NYT ved at klikke på banneret til højre.