Dansk Sejlunion19. juni 2014 17:26 af Flemming Ø. Pedersen

OL-medaljevinder til start i Sønderborg

Foto: Per Heegaard

Hellerup Sejlklub har Christina Otzen, OL-bronzevinder i Yngling, med, når klubben skal forsvare førstepladsen i Sejlsportsligaen.

Sejlsportsligaens andet stævne rykker tæt på start. Vejrudsigten tyder på gode vindforhold alle tre sejladsdage, så i alle henseender er der lagt op til en spændende weekend, når de 18 hold i Sejlsportsligaen fredag mødes i Sønderborg.

Hellerup Sejlklub vandt det første stævne og indtager dermed ligaens øjeblikkelige førsteplads. Også i Sønderborg hedder skipperen Mads Christensen, og ligesom i Rungsted har han Ida Hartvig med i båden.

To nye i Hellerups båd 
På de to øvrige pladser er der til gengæld nye navne. Den ene nye er Kristian Hvid Sørensen, der har sejlet med Mads Christensen gennem mange år.

Den anden er Christina Otzen – og med hende er der for første gang en olympisk medaljevinder til start i Sejlsportsligaen. Hun vandt bronze i Yngling ved OL i Athen i 2004 sammen med Dorte O. Jensen og Helle Jespersen.

18-årig KDY-skipper
Apropos kvindelige besætninger, så stillede ligaens nummer to, KDY, med en ren kvindebesætning i Rungsted, anført af skipper Lotte Meldgaard. Det bliver der lavet om på i Sønderborg, når den blot 18-årige Felix Jacobsen, der sejler bl.a. Yngling og matchrace, er skipper for en besætning, der også tæller Rune Larsen, Louise Christensen og Mathis Groenemann.

Midtjydsk overraskelse
Det kom næppe bag på ret mange, at Hellerup Sejlklub og KDY ville gøre sig gældende i toppen ved Rungsted-stævnet. Så var det måske mere uventet, at Silkeborg Sejlklub løb med den tredje plads på podiet.

Klubben fra det midtjydske søhøjland var imidlertid rigtigt godt forberedt ved at have lejet to J/70’ere i Tyskland og trænet flittigt på Julsø i dagen op til ligadebuten.

”Målet var at komme i top-ti, der vi kørte herover (til Rungsted, red.). Det har vi revideret undervejs, nu går vi efter en plads på skammelen,” fortalte skipper Lars Wegener til sejlsport.dk før de afsluttende sejladser i Rungsted.

Planen holdt, tredjepladsen blev flot forsvaret.

Som gast har Lars Wegener tidligere vundet både VM-guld, -sølv og –bronze i H-båd – og han er med igen som skipper i Sønderborg. Det samme er Søren Tranberg og Mike Nygaard, mens Claus Terkilsen er ny mand i båden.