Dansk Sejlunion30. juni 2014 09:48 af

Laser Radial Youth godt fra start i Egå

Efter to dages sejlads kører det på skinner for Egå Sejlklub der står som arrangør af Laser Radial Youth Championship. Mange unge sejlere hjælper til på vandet.

Egå Sejlklub har med årets Laser Radial Youth mesterskab prioriteret udfordringen med få unge ud blandt de frivillige på kapsejladsbanen. Hovedparten af banefolkene er således klubbens unge sejlere, som ikke selv kan deltage grundet alder.

Ifølge baneleder Søren Badstue løser ”the younger team” opgaven særdeles kompetent. Både trænere og sejlere har af sig selv henvendt sig i kapsejladsbureauet for at anerkende sejladsafviklingen. De unge har samtidigt lært, at det ikke altid er lige nemt at afvikle sejladser; måltagning kan være meget tæt, man kan opleve mange vindspring osv. Se nedenstående interview (på engelsk) med Laser-sejler Christian Rost, der er en af de unge frivillige i Egå.Blandet danske resultater
På kapsejladsbanen kæmper de danske sejlere en hård kamp mod de dygtige udenlandske sejlere.

Hos drengene kom Egå-sejler Patrick Döpping skidt fra start med en tyvstart, men har efterfølgende sejlet sig op på 12. pladsen efter to dage. I kategorien for sejlere under 17 ligger Patrick til sølv. Hos pigerne er Laura Topsø-Jensen fra Egå Sejlklub/Fredericia Sejlklub bedste dansker på 43. pladsen.

De samlede resultaterne kan ses på euroradialyouth2014.dk/results.html

Man kan også følge stævnet på
facebook.com/EuroRadialYouth2014