Dansk Sejlunion22. juni 2014 10:17 af Flemming Ø. Pedersen

Kieler Woche – god dansk start i flere klasser

Mads Bendix - samler treer efter første sejladsdag i Kiel. Foto: Mick Anderson

Danske både lægger stærkt fra land i 49erFX, Nacra 17 og Finnjolle, da årets Kieler Woche blev indledt lørdag.

Lørdag blev den 132. udgave af Kieler Woche skudt af sted. Sejlerne fik lov at arbejde fra start i de friske vindforhold på førstedagen. En Youtube-videoen (link nederst) fra dagens begivenheder viser lidt af, hvilke forhold bl.a. Laser-sejladserne var ude i.

Første halvdel af Kieler Woche er helliget OL-klasserne. En del danske landsholdsbåde er til start i Kiel, og flere af  dem er kommet godt i gang.

I 49erFX ligger Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen på en samlet førsteplads efter placeringer som 3 og 2 i de to gennemførte afviklede sejladser.

I Finnjolle har Mads Bendix fået en god start og ligger nummer tre samlet, og det samme er tilfældet for Allan Nørregaard og Line Just i Nacra 17.

Også i Nacra 17 har den nye testbesætning med Lin Ea Cenholt og Christopher Thorsell fået en udmærket start med placeringer som 11 og 8 – og en samlet 7. plads.

I 49er er det værd at følge den anden danske testkonstellation i landsholdsregi med Jonas Warrer og Anders Thomsen. De har åbnet stævnet med en 11-12-5 serie og ligger samlet nummer 13.

I Laser har Michael Hansen fået en fin start med placeringer som 4 og 5 og en samlet 5. plads.

Se alle resultater fra Kieler Woche efter dag 1

http://www.youtube.com/user/kiwoonline