Dansk Sejlunion30. juni 2014 11:16 af

Ida og Marie i front som lokale helte

49er.org
Foto: 49er.org

Opmærksomheden er rettet med landsholdssejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen ved 49erFX Ungdoms VM på hjemmebane i Aarhus. Se hvordan…

Som regerende europamestre har Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen været storfavoritter ved 49erFX ungdoms VM. VM’et for skiff-sejler under 23 år sejles nemlig i pigernes hjemby Aarhus – samme sted som de sidste år vandt EM-guldet.

Ida og Marie har indtil nu efter to dages sejlads levet op til favoritværdigheden. Med seks sejladser i hus har Aarhus-sejlerne oparbejdet et forspring på 5 point til de tyske søstre Jule og Lotta Görge. Der sejles finaler tirsdag kl. 14 der kan følges lige ud for Aarhus Lystbådehavn.

Resultater, billeder og video fra 49er og 49erFX Ungdoms VM kan ses på 49er.org. I drengefeltet, hvor der er flere danske både, ligger brdr. Lübeck på tredjepladsen efter to dage.

Lokale sportsstjerner
Op til og under ungdoms VM har der været meget fokus på talentfulde landsholdssejlere. Det hele startede med promovering i Aarhus med plakater og herefter har Ida og Marie været en tur i radiostudiet samt fået flot indslag på TV 2 Østjylland. Her følger opslag fra pigernes Facebook-side med indblik i deres dage op til og under VM i Aarhus: