Dansk Sejlunion22. maj 2014 10:15 af

U-VM holdet tæt på komplet

Det danske YSWC-hold vil møde sejlere fra hele verden.

Den danske udtagelse til ISAF U19 VM er snart slut. Se hvilke sejlere der indtil nu har klaret cuttet.

På forskellig vis er sejlere blevet udtaget til Youth Sailing World Championship 2014 (YSWC). Tre discipliner blev færdige under weekendens TORM Grandprix i Rungsted, en disciplin var udtaget allerede i efteråret og nu mangler blot udtagelsen for 420 piger, hvor den danske besætning skal bevise et sportsligt niveau.

YSWC sejles i år i Tavira, Portugal fra den 12.-19. juli. Danmark stiller til dette års YSWC med et rigtig godt og engageret hold.

”Om vi er på medaljekurs med vores YWSC-hold i år, det er svært at sige. Men alle de sejlere, som indtil nu er udtaget og ligeledes de to sidste med mulighed, det er alle sejlere, som er meget engagerede i sejlsporten og som har ydet en rigtig flot indsats i deres forberedelser til udtagelserne,” siger Jan Christiansen, Dansk Sejlunions talentudvikler og fortsætter:  

”Medaljer er dét alle kommer for - det gør vi også. Det er dog ikke altoverskyggende mål for os. Der er rigtig mange ting som spiller ind på medaljepotentialet i ungdomskonkurrencer, og det som er vigtigt for mig er, at de sejlere vi får med, kommer med for at yde deres maksimale. Og det har jeg en stærk fornemmelse af, at de udtagne sejlere gør. Jeg bliver glad, når jeg tænker på holdet, fordi det alle er sejlere som yder ekstraordinært meget i denne tid.”

Udtagne sejlere til YSWC
Sejlerne der er udtaget til det danske YSWC-hold:

Peter Måhr, Egensedybet Sejlklub, og Martin Holm Schwensen, Svendborg Sunds Sejlklub, blev udtaget allerede sidste efterår i SL16. Besætningen går på Oure Sport & Performance og træner dagligt i SL16.

Patrick Døpping, Egå Sejlklub, blev udtaget i Laser Radial under TORM Grandprix i Rungsted. Han startede første sejlads nervøst, men var derefter helt suverænt den bedst sejlende igennem resten af konkurrencen. Patrick har sidste år, og i år, ydet en meget stor træningsindsats med blandt andet rigtig meget selvtræning.

Pernille Aaberg, Fredericia Sejlklub/Egå Sejlklub, var indtil weekenden et ret ubeskrevet blad i Laser Radial, idet hun kun har været kort tid i båden. Men Pernille benyttede sig af den lettere og mindre teknisk krævende vind i Rungsted til at lægge pres på mere etablerede sejlere i klassen. Pernille holdt hovedet koldt og fokus igennem hele konkurrencen. Hun blev dermed aldrig helt udfordret i sin udtagelse.

Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen, Yachtklubben Furesøen, vandt en meget spændende udtagelse i 29er. Hele fem både i toppen af feltet under TORM Grandprixet i Rungsted var i kamp om YSWC-pladsen. Føringen skiftede flere gange og alle besætninger mødte både medgang og modgang. Men Daniel og Sebastian var virkelig cool i søndagens sidste sejladser og generobrede føringen i den 13. og allersidste sejlads. Bortset fra nogle få skønhedsfejl, så viser besætningen et rigtigt stort potentiale og stor mental styrke.

Plads til en til besætning
Den sidste besætning som stadig kæmper for en plads til YSWC er 420-pigerne Cille Smedegaard, Skovshoved Sejlklub, og Natascha Violet Saouma-Pedersen, Kerteminde Sejlklub. Besætningen har Dutch Youth Regatta, 30. maj – 1. juni, som deres pejlemærke og de har stadig en mulighed for kvalifikation ved at vise de har et sportsligt niveau i klassen.

Youth Sailing World Championship sejles i Tavira, Portugal i dagene 12.-19. juli. De danske sejlere tager af sted den 10. juli.

Du kan læse mere om YSWC-udtagelsen og den danske deltagelse her…