Dansk Sejlunion30. maj 2014 17:20 af Flemming Ø. Pedersen

Mads Kolte-Olsen: "Vi skal ud over rampen"

"Ligaen bliver det nye fyrtårn, der skal samle sejlsporten i Danmark og vise omverdenen, hvad sejlsporten står for," siger Mads Kolte-Olsen, generalsekretær i Dansk Sejlunion.

Dansk sejlsport tager hul på et nyt kapitel, når 18 sejlklubber fra hele landet i denne weekend (30.5-1.6) mødes til det første stævne nogensinde i Sejlsportsligaen.

Ikke alene får sejlsporten dermed en klubliga på lige fod med de fleste andre idrætsgrene. Samtidig rykker sejlsporten for alvor tæt på publikum. Sejladserne kan følges direkte fra havnekajen og desuden online via GPS-tracking, videostreaming på hjemmesiden sejlsportsligaen.dk.

”Ligaen bliver det nye fyrtårn, der skal samle sejlsporten i Danmark og vise omverdenen, hvad sejlsporten står for. Vi har brug for at komme ud over rampen. Derfor har vi lagt vægt på, at ligaen er enkel i sin form og synlig for alle, der gerne vil følge med,” siger Mads Kolte-Olsen, generalsekretær i Dansk Sejlunion.

Målet er, at Sejlsportsligaen kan skabe et fornyet fokus på sporten og med tiden bidrage til at vende en nedadgående spiral, der præger de danske sejlklubbers medlemstal i disse år.

OL-sejlere med fra start
Blandt de markante navne, der stiller op i Sejlsportsligaen, er Lotte Meldgaard og Tina Gramkow – OL-deltagere i matchrace i 2012. Også flere af dansk sejlsports mest lovende unge talenter er med,     

Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion, ser Sejlsportsligaen som en potentiel løftestang for Danmarks internationale niveau i sejlsport over en bred front.

”Sejlsportsligaen kan give vores unge sejlere – både i OL-klasserne og udenfor – nogle vigtige taktiske færdigheder og træne deres evne til at samarbejde og kommunikere på vandet. Det vil de i høj grad kunne drage fordel af i en olympisk bådklasse,” siger Thomas Jacobsen.

”Toppen i dansk sejlsport er smal. En vigtig forudsætning for, at vi kan fastholde Danmarks position som en af verdens stærkeste sejlsportsnationer er, at vi har en stor pool af unge talentfulde sejlere. Får vi skabt en stærk Sejlsportsliga, så vil det give en masse unge sejlere et nyt mål at stræbe efter. Måske som springbræt til en karriere på topniveau,” tilføjer Thomas Jacobsen.