Dansk Sejlunion10. maj 2014 13:33 af Flemming Ø. Pedersen

ISAF VM kommer til Aarhus i 2018

Det vellykkede 49er EM i 2013 gav en lille forsmag på, hvad der venter, når ISAF VM kommer til byen om godt fire år. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Lørdag formiddag besluttede ISAF's Executive Committee enstemmigt at tildele Aarhus værtskabet for VM i alle ti olympiske klasser i 2018. Det bliver det største og vigtigste sejlsportsstævne nogensinde i Danmark.

ISAF VM for alle ti olympiske klasser kommer til Aarhus i 2018!..

Det står klart, efter at ISAF's formand Carlo Groce i et brev lørdag bekræftede, at ISAF's Executive Committee enstemmigt har besluttet at tildele den østjyske hovedstad værtskabet for det store stævne.

Og stort bliver dét!.. Ved dette års ISAF VM i spanske Santander ventes over 900 både og 1400 sejlere fra omkring 100 nationer at stille til start. Det bliver således med sikkerhed den største og vigtigste sejlsportsbegivenhed nogensinde i Danmark. 

Tildelingen af værtskabet er kulminationen på et langstrakt forarbejde, hvor Sailing Aarhus i samarbejde med Sport Aarhus Events, Sport Event Denmark og Dansk Sejlunion har sat alle sejle til for at overbevise ISAF's beslutningstagere om Aarhus' berettigelse til at få opgaven. 

Blandt andet er der produceret en ambitiøs video, der fortæller om, hvorfor Aarhus er det rigtige valg. 

En anbefaling, som ISAF Executive Committee nu har valgt af følge..  

I alt fire byer var med i opløbet om værtskabet. 

Stort tillykke til Sailing Aarhus - og til dansk sejlsport!..