Dansk Sejlunion10. maj 2014 12:53 af Flemming Ø. Pedersen

Danske podiepladser i sigte på Gardasøen

Anne-Marie Rindom er på tredjepladsen efter seks sejladser på Gardasøen. Foto: Mick Anderson

Anne-Marie Rindom er på tredjepladsen i Laser Radial før de sidste to dages sejladser ved EUROSAF-stævne ¨på Gardasøen. Også tæt på dansk podieplads i 49erFX.

Gardasøen danner i denne uge ramme om årets første af i alt fire stævner i EUROSAF Champions Sailing Cup-serien.

Blandt de danske landsholdssejlere, der stiller til start, er Anne-Marie Rindom og Sarah Gunni i Laser Radial. Begge kom lidt skuffende ud af det seneste World Cup-stævne i Hyeres, hvor de missede Medal Race, men på Gardasøen går det bedre.

Efter seks sejladser ligger Anne-Marie Rindom på en samlet tredjeplads - stadig med gode muligheder for at komme et trin højere op på podiet.

Sarah Gunni ligger på en 11. plads før de sidste to dages sejladser. På facebook ærgrer hun sig over at sejle de forkerte steder hen på banen - trods gode starter og god fart i båden.

Jena og Katja: Angreb på podiet 
I 49erFX er Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen eneste danske besætning i klassen. De har lidt at indhente, efter at Jena på grund af en skadet fod måtte opgive at sejle World Cup'en i Hyeres.

Efter ni sejladser ligger Jena og Katja samlet nummer fire. Fredag havde en dårlig dag med både en knækket trapezkrog i første og en tyvstart i tredje sejlads.

"Dagens fiasko sætter os ned på en fjerdeplads, hvilket, vi har besluttet, er en positiv placering på nuværende tidspunkt. Nu skal vi bare angribe podiet bagfra!," skriver de på facebook.

Stævnet på Gardasøen slutter søndag.

Mads Bendix nr. 17 ved Finn EM
Samtidig med EUROSAF-stævnet på Gardasøen sejler Finnjollerne EM i franske La Rochelle.

Mads Bendix og Martin Boidin er med i feltet på i alt 101 startende både. Første de sidste sejladser er Mads Bendix placeret som nummer 17. Undervejs i de foreløbigt ti sejladser har han en 2. plads som bedste resultat - og i det hele taget hans bedste enkeltpræstation i den tid, han har stillet op i klassen.

Maitin Boidin ligger nummer 55 samlet.

EM-stævnet slutter lørdag. Briten Giles Scott ligger til at vinde guldet.