Dansk Sejlunion6. maj 2014 16:03 af

10. maj falder afgørelsen om ISAF VM

VM

Aarhus har sat alle sejl op mod afgørelsen om ISAF VM 2018. ISAF vælger arrangør 10. maj på halvårsmødet i Southampton.

Sport Aarhus Events, Sailing Aarhus, Dansk Sejlunion og Sport Event Denmark har sat alle sejl for at få de olympiske bådklasser fælles-VM til Aarhus i 2018.

”Vi mener, vi har leveret et unikt bud på et ISAF Worlds 2018. Aarhus er det rigtige sted på det rigtige tidspunkt – og det gælder for sejlads såvel som for byen, som også kan bryste sig af en lang eventtradition i øvrigt,” siger direktør for Sport Event Denmark, Lars Lundov.

Favorit som ISAF træningscenter
I løbet af blot den seneste måned er Aarhus blevet udset som favorit til at huse ISAF’s næste regionale træningscenter samt tildelt ikke mindre end tre internationale mesterskaber i olympiske bådklasser.

“At være hjemsted for det næste ISAF træningscenter er én af vores store drømme, så at blive kåret som favorit er jo bare alle tiders,” fortæller en glad direktør for Sailing Aarhus Thomas Capitani.  

“Vi er også henrykte over at kunne byde velkommen til den nye og spændende olympiske klasse Nacra 17, som har valgt at afholde VM her i Aarhus og til EM i 470-jolle samt Laser-klasserne i 2015. Alt dette skal tolkes som en anerkendelse af Aarhus' lange historie i sejladsens tegn.”

Aarhus er sejlernes by
Aarhus' ry som sejlernes by understreges yderligere af den vedvarende stime af sportslig succes, som høstes af byens egne tre stjerner. Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen indtager lige nu en flot andenplads på verdensranglisten. Og i mændenes 49er kategori er Jonas Warrer solidt placeret som verdens nummer ét sammen med sin makker Peter Lang.

”Siden præsentationen af vores bud på ISAF VM 2018 er vores visioner blevet fulgt til dørs af sejlere, officials og gode venner af sejlsporten fra hele verden,” fortæller formanden for Dansk Sejlunion, Hans Natorp.

Udover Aarhus byder også Gdynia i Polen, Busan i Korea og Haag i Holland på VM’er. Bag det danske bud står Sport Aarhus Events, Sailing Aarhus, Dansk Sejlunion og Sport Event Denmark.

Læs mere om buddet på aarhus2018.com

Her kan du se den officielle budvideo fra Aarhus