Dansk Sejlunion5. april 2014 19:54 af Flemming Ø. Pedersen

To danske andenpladser ved World Cup

Jonas Warrer og Peter Lang - nummer to på Mallorca. Foto: Jesus Renedo

Dansk sejlsport hentede lørdag to andenpladser ved World Cup-stævnet på Mallorca. ”Vi kan være godt tilfredse med resultatet,” siger landsholdets sportschef.

Dansk sejlsport sluttede World Cup-stævnet på Mallorca med to andenpladser og en femteplads i de olympiske klasser. Også uden for top-ti var der opmunringer at hente.  

”Vi kan være godt tilfredse med resultatet. Jeg er afmålt begejstret, og det er en udmærket følelse i en sæson, hvor vi senere på året skal kæmpe om OL-billetter,” siger Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion, der kan glæde sig over, at hans forventning før stævnet med top-ti placeringer i 49er, 49erFX og Laser Radial blev indfriet.

Europamestre havde chancen
I 49erFX var europamestrene Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i ren duel om World Cup-sejren med den brasilianske båd på førstepladsen. Blot få point skilte de to besætninger før lørdagens tre finalesejladser, hvor kun de ti bedst placerede både var med. Det lykkedes ikke danskerne at klemme sig forbi. Især dagens anden sejlads blev afgørende.    

”Vi får en straf ved bundmærket og ryger ned sidst i feltet. Derefter var det svært at komme tilbage og hente de nødvendige placeringer,” forklarer Ida Marie Baad, der alligevel glæder sig over resultatet.

”Vi har lavet gode starter og præsteret høj fart gennem hele stævnet. Vi har også fokuseret på at sejle sikkert for at undgå de helt dårlige placeringer, der koster dyrt i stillingen,” fortæller Ida Marie Baad. I de 13 kvalifikationssejladser før finaledagen havde danskerne blot to placeringer uden for top-ti.         

49er på podiet
Også i 49er var der dansk på podiet. Jonas Warrer og Peter Lang sluttede på andenpladsen. Som ventet kunne de ikke true de suveræne new zealændere Burling og Tuke, der siden OL har været i særklasse i 49er.

Warrer og Lang er dog også godt på vej. Med deres World Cup-sejr i Miami tidligere i år – og nu en sikker andenplads på Mallorca – bekræfter de en opadgående formkurve.

”Det er en flot præstation af Jonas og Peter”, siger Thomas Jacobsen. ”Når det kører for dem, er de ekstremt gode, til gengæld skal de arbejde med at begrænse skaderne i de svære sejladser. Deres bundniveau er for lavt. Får de bedre styr på dét, så kan de komme tæt på new zealænderne,” siger han.

Rindom vandt Medal Race
I Laser Radial sluttede Anne-Marie Rindom fornemt af ved at vinde det afsluttende Medal Race. Samlet sluttede Horsens-sejleren på en femteplads. I samme klasse blev Sarah Gunni nummer ti.

Der var yderligere en dansk top-ti placering i 49erFX – til Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der sluttede som nummer ni.

Flere opmuntringer
Sportschef Thomas Jacobsen hæfter sig ved flere bemærkelsesværdige præstationer fra de navne, der normalt placerer sig lidt længere nede i rækkerne.

”Maiken og Anne-Julie Schütt gjorde det virkelig godt. De taber lidt momentum til sidst, men de fik vist, at de har et stort potentiale, og det vi ikke overraske mig, hvis de snart får et topresultat,” siger han.

”Det er også værd at bemærke Sebastian Fleischer, der er rykket lidt højere op i tabellen, end vi tidligere har set. Hans udfordring er, at han er alene i Danmark på højt niveau i RS:X. Vi har ikke et træningsmiljø. Til gengæld tror jeg, at hans resultat på Mallorca kan forbedre hans muligheder for at få gode udenlanske træningsaftaler,” siger Thomas Jacobsen om den unge OL-surfer, der sluttede Mallorca-stævnet som nummer 17.

Nacra godt på vej
I den nye landsholdssatsning Nacra 17 blev Allan Nørregaard og Line Just bedste danske besætning på en 15. plads. Undervejs havde de fem placeringer i top-ti, og med et par bedre kvalifikationssejladser til slut havde de bejlet til en plads i Medal Race.

”Allan og Line er lidt længere fremme, end jeg ville have troet. De har trods alt stadig en begrænset ”track record”. Lin og Anders lå lidt længere tilbage, men de vandt en sejlads i sølvfeltet – det er godt for selvtilliden, og større er forskellen på guld- og sølvfelterne jo heller ikke siger Thomas Jacobsen.

Næste store opgave for de danske landsholdssejlere er World Cup-stævnet i Hyeres, der begynder den 19. april.

Se alle resultater fra Trofeo Princesa Sofia