Dansk Sejlunion1. april 2014 11:31 af Flemming Ø. Pedersen

Sportschef: Forventer top-8 i tre klasser

Søstrene Anne-Julie og Maiken Schütt er en af de tre danske 49erFX-besætninger til start ved Princesa Sofia Cup på Mallorca. Arkivfoto: Dansk Sejlunion

”Vi skal være med fremme i 49er, 49erFX og Laser Radial,” siger sportschef Thomas Jacobsen om World Cup-stævnet på Mallorca, der blev indledt mandag.

Mandag blev de første sejladser ved World Cup-stævnet på Mallorca skudt i gang. Stævnet er årets første europæiske test for de danske landsholdssejlere. Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen er på vej til det spanske for at følge de i alt 19 danske startnumre ved stævnet.

”Vi skal være med fremme i 49er, 49erFX og Laser Radial. I de tre klasser bør vi have placeringer et sted mellem nummer fem og otte, og jeg håber da også på en podieplads eller to,” siger Thomas Jacobsen.

Han ser frem til at følge blandt andre Jonas Warrer og Peter Lang, der skal forsøge at følge op på deres perfekte 2014-start med World Cup-sejr i Miami i januar.

Mindre pres i 49er
”Jonas og Peter skal sætte en streg under, at de hører til fremme i bussen mellem de allerbedste. Den interne danske konkurrence er knap så hård, efter at Allan Nørregaard og Anders Thomsen er skiftet til Nacra 17, så Jonas og Peter bør have alle forudsætninger for at kunne fokusere på de bedste udenlandske besætninger, ikke mindst new zealænderne (Tuke og Burling, red.).”

I 49erFX forventer Thomas Jacobsen at se tre tændte danske besætninger.

”Vi har tre rigtigt gode besætninger i klassen. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har haft et forspring, men de andre to besætninger gør det rigtigt godt, så jeg ser det lige nu som et åbent spørgsmål, hvem af de tre der klarer sig bedst. Intet er givet,” siger Thomas Jacobsen.

Gunni klar efter knæskade
I Laser Radial er Sarah Gunni på vej tilbage efter en overstået knæskade – og kommer måske til at mangle den sidste skarphed sidste på Mallorca – mens Anne-Marie Rindom til gengæld er ”fit for fight”. De to placerede sig som henholdsvis nummer to og tre ved Mallorca-stævnet for et år siden.

Finnjollen er måske på vej tilbage som en potentiel dansk OL-klasse. Mads Bendix og Martin Boidin stiller til start på Mallorca.

”Mads har lige fået en ny mast, og han er i det hele taget på vej mod en satsning med alt, hvad han kan. Det bliver interessant at følge,” siger Thomas Jacobsen.

OL-surfer med igen
Også de to danske landsholdsbesætninger i Nacra 17 starter på Mallorca. Thomas Jacobsen forventer endnu ikke at se dem gøre sig gældende helt fremme – det er stadig kun deres anden start ved et stort stævne.

En yderligere interessant start på Mallorca er OL-surferen Sebastian Fleischer i RS:X. Og i 470 er Balder Tobiasen og Magnus Jung Johansen med i feltet.

Der er således masser af interessant sejlads at følge med i de kommende dag. Sejlsport.dk bringer daglige opdateringer fra stævnet. 

Følg resultaterne løbende på ISAF’s hjemmeside eller stævnets egen side trofeoprincesasofia