Dansk Sejlunion22. april 2014 14:35 af Flemming Ø. Pedersen

Sportschef før Hyeres: Vi skal fastholde formkurve

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard - nummer to efter første dags sejladser ved World Cup'en i Hyeres. Foto: Dansk Sejlunion

Hele 26 danske både er tilmeldt World Cup-stævnet i Hyeres. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i 49erFX kom bedst fra start.

2014 er begyndt med pil op for de danske OL-klasser. Årets to hidtige World Cup-stævner har budt på fire danske podiepladser, herunder en enkelt førsteplads, da Jonas Warrer/Peter Lang vandt 49er-klassen i Miami i januar.

Senest gav World Cup’en på Mallorca to danske andenpladser foruden en række opløftende præstationer i kølvandet på de allerforreste.

Mandag begyndte World Cup-stævnet i franske Hyeres - det sidste af de fem stævner i 2013-14 sæsonen. Efter første dags sejladser ligger Ida Marie Baad og Marie Thusgaard på andenpladsen i 49erFX, mens Maiken og Anne-Julie Schütt er nummer otte. I Laser Radial er Anne-Marie Rindom nummer seks.

Kæntringer
Til gengæld kom Jonas Warrer og Peter Lang lidt skævt fra start i 49er med blandt andet en kæntring og et par tunge placeringer. Og helt galt gik det for Jena Mai Hansen (49erFX), der måtte trække sig ud af stævnet, efter at hendes fod hang fast i stroppen under et ”nosedive” med båden i sidste sejlads.

Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, ser frem til et stævne, hvor forventningen er at bygge videre på de gode resultater fra årets hidtige stævner.

”Vi skal fastholde den stigende formkurve, vi har set hidtil i år. Mindst én plads på podiet må være et realistisk mål,” siger han.

For et år siden blev Hyeres-stævnet nedprioriteret i Danmark til fordel for en hjemlig træningslejr. Helt anderledes er det i år, hvor hele 26 danske både er til start.  

Følg resultater fra World Cup i Hyeres