Dansk Sejlunion11. april 2014 14:24 af Flemming Ø. Pedersen

Nyt talentkoncept på vej

Talentsejlere på træningslejr. Foto: Mogens Hansen

Trænere, klubber og klasseorganisationer kan byde ind med tanker og ideer, når arbejdet med at udvikle Dansk Sejlunions nye talentkoncept for alvor tager fart om kort tid.

Dansk Sejlunions nuværende talentkoncept løber til udgangen af 2014, og processen med at udarbejde et nyt koncept for perioden 2015-2018 er sat i gang.

”Det nye koncept tager afsæt i det eksisterende, men skal samtidig udvikles, så det ligger i tråd med vores virkelighed i dag og med de visioner, vi har for talentudviklingen,” forklarer Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion.

Arbejdet bliver for alvor skudt af sted, når Dansk Sejlunion samler en række trænere, klubber og klasseorganisationer til kick off-møde den 6. maj i Nyborg for at udveksle planer, tanker og ideer.

Team Danmark
Rent formelt er talentkonceptet én blandt flere rammeaftaler mellem Team Danmark og Dansk Sejlunion og således et vigtigt led i det løbende samarbejde, der skal sikre dansk sejlsports internationale konkurrenceformåen.

Talentkonceptet er en del af forudsætningen for den millionstøtte, som Dansk Sejlunion årligt modtager fra Team Danmark. Penge, der er øremærket til aktiviteter, udstyr, sejlerstøtte og trænerlønninger. Foruden Team Danmark er også TORM en væsentlig bidragyder til Dansk Sejlunions talentarbejde. 

Klubber i nøglerolle
Samarbejdet mellem klubberne og Dansk Sejlunion er en central del af talentkonceptet.

”Klubben er rygraden i den unge sejlers udvikling, og det er vigtigt, at der generelt blandt klubberne er en fælles forståelse af, hvordan vi kan bedst kan give sejlerne kvalitet i træningen og en masse gode oplevelser, samtidig med at de har mulighed for at udvikle deres potentiale,” siger Thomas Jacobsen og tilføjer:

”Talentkoncept skal ses som en del af en større, sammenhængende vision. God talentudvikling er tæt forbundet med gode klubmiljøer, hvor børn og unge gerne vil være,” siger Thomas Jacobsen.

Kom og deltag
Kick off-mødet bliver afholdt på DSB’s kursuscenter i Nyborg den 6. maj fra kl. 17.30. Mødet får et bredt deltagerfelt – og det må gerne blive endnu bredere.

”Jeg er ikke sikker på, at vi er gode nok til at inddrage alle, der sidder rundt omkring med de gode ideer. Er der nogen i en klub eller i en klasseorganisation, som har gjort sig nogle tanker og erfaringer, der kan være relevante, så vil vi gerne høre om det,” siger Thomas Jacobsen.

Trænere, klubledere og klasserepræsentanter, der ønsker at deltage i kick off-mødet – eller blot har nogle kommentarer, som bør tages med i processen, kan henvende sig til Dansk Sejlunions talentudvikler Jan Christiansen på email (jan.christiansen@sejlsport.dk) eller telefon 2127 0071.

Se Dansk Sejlunions nuværende talentkoncept