Dansk Sejlunion3. april 2014 19:41 af Flemming Ø. Pedersen

Ida og Marie sætter konkurrenterne på plads

Martinez Studio/Sofia.
Ida og Marie (blå veste) jagter Jena og Katja i en af dagens friske sejladser på Mallorca. Foto: Martinez Studio/Sofia.

49erFX-pigerne Ida Marie Baad/Marie Thusgaard viste høj klasse i dagens World Cup-sejladser med tre førstepladser. Warrer/Lang avancerer til andenpladsen.

Dansk sejlsport er på vej mod flere topresultater ved World Cup-stævnet Trofeo Princesa Sofia på Mallorca. Før de sidste to dages sejladser har to danske besætninger en World Cup-sejr inden for rækkevidde.
 
Bedst ser det ud for Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i 49erFX. Torsdag leverede de en perfekt præstation med tre førstepladser ud af tre mulige i dagens sejladser. Danskerne er kun tre point fra den brasilianske førerbåd, mens der er langt ned til de efterfølgende både. Der er således lagt op til en ren dansk-brasiliansk duel om den World Cup-sejren i de næste to dages sejladser.
 
Sejlerlandsholdet står stærkt i 49erFX med yderligere to besætninger i top-ti ud af et felt på i alt 50 både. Søstrene Schütt ligger pt. til deres hidtil bedste World Cup-resultat på 7. pladsen, mens Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen ligger på 9. pladsen.
 
Nye muligheder for Warrer/Lang
Også i 49er bød torsdag på fremragende sejlads, set med danske øjne. Jonas Warrer og Peter Lang hentede to 3. og en 1. plads i dagens tre sejladser. Det bringer den danske topbesætning op på en samlet andenplads – dog stadig et stykke efter de newzealandske verdensmestre Burling og Tuke.

Men med dobbeltpoint på finaledagen er en samlet sejr stadig en mulighed for Warrer og Lang.

To gange Laser Radial i top 10
Også i Laser Radial er der danske både med i toppen. Sarah Gunni ligger på en samlet sjetteplads, og Anne-Marie Rindom er nummer otte.

I den nye OL-mixklasse Nacra 17 ligger Allan Nørregaard og Line Just på en samlet 11. plads.
 
Se flere resultater på ISAFs stævneside samt følg med via tracking på trofeoprincesasofia.org