Dansk Sejlunion1. april 2014 10:18 af

Buddet på ISAF VM 2018 afgivet

Sailing Aarhus
Foto: Sailing Aarhus

Det danske bud på værtskabet for VM i de olympiske bådklasser er præsenteret for ISAF. Afgørelsen forventes først i maj 2014.

Visionen var klar, da Danmark præsenterede sit bud på værtskabet for VM i samtlige olympiske bådklasser i 2018 for den internationale sejlunion, ISAF, i Southampton. Som én af de fire bydende værtsbyer, fremlagde Aarhus den 25. marts sit bud på, hvordan sejlsporten bl.a. kan komme helt tæt på publikum og give sporten vind i sejlene:

”Aarhus har en enestående sejlsportsarena, der vil udfordre selv verdens bedste sejlere. Byens bynære sejlsportsfaciliteter er et centralt omdrejningspunkt i byens nye bydel og således vil ISAF-Worlds skabe liv både til vands og til lands. Aarhus har gennem flere år satset målrettet på internationale sejlsportsevents, og med vores erfaring vil vi kunne skabe et helt unikt VM, til glæde for både sejlere og publikum,”lyder det samstemmende fra borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Sejlere elsker Aarhus
”Danmark har vundet flere olympiske medaljer i sejlsport end nogen anden sportsgren. Det vil være en stor ære at blive tildelt værtskabet for VM. Aarhus Bugten er det perfekte sted. Sejlere elsker Aarhus. Det er alle tiders til sejlads og et dejligt sted at være,” sagde den danske topsejler og sølvmedaljevinder ved OL i London i 2012, Jonas Høgh-Christensen efter præsentationen.

”VM er en oplagt mulighed for sejlsporten til at vokse sig endnu større og give vores stjerner hjemmebane. ISAF deler vores visioner, og jeg tror, de værdsatte præsentationen,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Tidligere sejler og Aarhus Borgmester Jacob Bundsgaard, Jonas Høgh-Christensen og Lars Lundov var en del af delegationen på i alt fem personer, som præsenterede buddet i Southampton. I delegationen var også Hans Natorp, formand for Dansk Sejlunion og Thomas Capitani, direktør for Sailing Aarhus.

Stor erfaring i Aarhus
Som tidligere vært for afholdelsen af store sejladser som ISAF Ungdoms VM i 2008, 505 VM i 2010, A-Cat VM i 2011 samt 49er og 49erFX EM i 2013, har Aarhus allerede vist karakter af verdensklasse inden for organisering og afvikling af store sejlsportsevents.

Udover Aarhus byder også Gdynia i Polen, Busan i Korea og Haag i Holland på VM’er. Det er den internationale sejlunions eksekutivkomité, der tager beslutning om tildeling af værtskabet. Beslutningen forventes at falde først i maj 2014.

Bag det danske bud står Sport Aarhus Events, Sailing Aarhus, Dansk Sejlunion og Sport Event Denmark.

Læs mere på aarhus2018.com