Dansk Sejlunion5. marts 2014 08:43 af

Dansk sejlsport byder på ISAF VM 2018

Joakim Rechnitzer
Foto: Joakim Rechnitzer

Sailing Aarhus og Dansk Sejlunion vil den 25. marts fremlægge buddet på afholdelse af ISAF VM 2018 for det internationale sejlforbund.

Med endnu et bud på en stor international sejlsportsevent markerer dansk sejlsports sig igen på den internationale scene. Målet er at få det fælles VM for olympiske klasser til Aarhus i 2018.

“ISAF VM 2018 vil blive af umådelig stor betydning for olympisk sejlsport, og vi mener, at Aarhus kan tilbyde eventen den scene, den fortjener,” siger formand for Dansk Sejlunion Hans Natorp.

”Danmark er en stor sejlsportsnation, og sejlsport har vundet flere olympiske medaljer end nogen anden dansk sportsgren. Aarhus er hjertet af dansk sejlsport, og byens smukke kystlinje vil komme til at danne den ultimative kulisse for verdensmesterskaberne. Vi glæder os til at fremlægge vores bud for evalueringskommissionen hos ISAF i Southampton.”

Den perfekte vært
Aarhus har før vist verdensklasse inden for organisering og afvikling af store sejlsportsevents. Ligeledes skaber Aarhus Bugtens unikke topografi de optimale forhold for kapsejladser i verdensklasse. Alt dette, kombineret med et kommende internationalt sejlsportscenter i hjertet af Aarhus Ø, vil danne de unikke rammer for et spændende og levende VM i absolut verdensklasse.

Som tidligere værter for sejlsportsbegivenheder som ISAF Ungdoms VM 2008, 505 VM 2010, 2011 A-cat VM samt EM i 49er og 49erFX i 2013, har Aarhus bevist, at byen har, hvad der skal til for at være scenen for en sejlsportsbegivenhed i af denne dimension. Med sin tilskuervenlige theatre-style racing muligheder og tekniske høje ekspertise har Aarhus mulighed for at levere det mest seværdige ISAF VM nogensinde.

Garanteret statsstøtte
Det danske bud bakkes ligeledes stærkt op fra offentlige side og er allerede på nuværende tidspunkt garanteret statslig støtte. De officielle partnere, heriblandt Sport Event Danmark, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, har udtrykt fuld støtte til det danske værtskab af ISAF VM i 2018. Denne klare opbakning betyder, at ISAF vil kunne undgå enhver form for økonomisk eller organisatorisk risiko, såvel som andre udfordringer i forbindelse med afholdelse af begivenheden.

”Danmark har stærke traditioner inden for sejlsporten og har gennem flere år afholdt adskillige store sejlsportsbegivenheder i verdensklasse,” lyder det fra administrerende direktør i Sport Event Danmark, Lars Lundov.

”Som dansk national hverveorganisation er Sport Event Danmark stolt af den passion og det arbejde som den danske sejlsportsverden lægger for dagen. Vi er imponerede over de evner og den vilje til nytænkning som karakteriserer dansk sejlsport, og vi føler os overbeviste om, at et ISAF VM i Aarhus i 2018 vil være det oplagte sted på det rette tidspunkt.”

VM i ny bydel
ISAF VM 2018 vil skrive sig ind i historiebøgerne da det både vil understøtte og blive understøttet af den omfattende ombygning af havnen, i det nye beboelsesområde kaldet Aarhus Ø. I 2017, når Aarhus kan pryde sig med titlen som Europæisk Kulturhovedstad, vil Aarhus Ø huse mere end 8000 indbyggere, et utal af sports- og fritidsaktiviteter, caféer, butikker og ikke mindst en masse aktive sejlere, der nyder godt af et dedikeret sejlsportsmiljø. I midten af det hele vil det nye internationale sejlsportscenter skabe det naturlige samlingspunkt for områdets beboere.

“Dette er noget, vi har arbejdet hen imod gennem lang tid, og Aarhus og Danmark har udarbejdet en klar vision for vores bud,” forklarer administrerende direktør for Sailing Aarhus, Thomas Capitani, som leder organisationskomiteen i 2018.

”Det ville være en stor ære at være værter for 2018 ISAF VM, og jeg er sikker på, at begivenheden med lethed vil kunne føle sig hjemme her. Alting syner til at gå op i en højere enhed; vi besidder et kompetent mandskab, stærke offentlige partnere, fortræffelige olympiske sejlere, og de nye verdensklasses-faciliteter vil være fuldt ud gennemtestet inden mesterskabets start. Aarhus er klar.”

Læs mere på aarhus2018.com