Dansk Sejlunion31. januar 2014 10:10 af

Comeback til vinden og Warrer/Lang

Walter Cooper/US Sailing
De unge Lübeck-brødre viser god form i Miami med stabil sejlads. Foto: Walter Cooper/US Sailing

Efter en dag uden sejlads kom både vinden og de gode danske World Cup-resultater til Miami. Tre danske både er nu i top 3.

World Cuppen i Miami har siden starten mandag været præget af ustabile vinde, regn og aflysninger. Det er bestemt ikke det vejrscenarie sejlerne normalt oplever i Miami. Dog kan Sejlerlandsholdet glæde sig over, at når det kommer til resultaterne, tyder alt på at vinterens træning har båret frugt.

I 49er-klassen udnyttede Jonas Warrer og Peter Lang de mere stabile vindforhold til fulde og leverede dagens bedste resultatserie på 7-3-3. Det placerer danskerne på den samlede andenplads a-point med den førende britiske besætning. Kun tre point efter følger de unge brødre Mads Emil og Christian Peter Lübeck på tredjepladsen.

Også i Laser Radial-klassen var der fremgang for Anne-Marie Rindom der med serien 2-3-7 sejlede sig ind i top 3.

Stejl indlæringskurve i Nacra 17
En besætning vi har været vant til at se i toppen af 49er-feltet er Allan Nørregaard og Anders Thomsen. Nu sejler de hver for sig i den nye olympiske katamaran Nacra 17, og det har sendt dem ned i den tunge ende af feltet.

”De danske Nacra-sejlere viser gode momenter. De har dog svært ved at sætte en hel sejlads sammen, men delelementerne er gode,” fortæller sportschef Thomas Jacobsen der følger sejlerne på vandet i Miami.

”De samarbejder rigtig godt, og der er virkelig en god kultur på holdet. Selv efter en dag med seks timers sejlads og ventetid på vander, udnytter de turen tilbage til havn til farttræning.”

Tyvstarter i 49erFX
Det lykkedes ikke torsdag for Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen at forsvare den samlede tredjeplads. En tyvstart efterfulgt af to placeringer uden for top 10 sendte dem tilbage på 7. pladsen.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen måtte også indkassere en tyvstart – en sejlads danskerne ellers vandt. De fulgte op med endnu en sejr og en 10. plads der placerer europamestrene på den samlede 15. plads.

Finalerne sejles lørdag.

Resultater World Cup Miami - dag 4

49er - 33 både
2 Jonas Warrer/Peter Lang KDY
3 Mads Emil Stephensen Lübeck/Christian Peter Stephensen Lübeck KDY
10  Jonathan Bay/Christopher Thorsell Hellerup Sejlklub
49erFX - 34 både
7 Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen Yachtklubben Furesøen
15 Ida Marie Baad Nielsen/Marie Thusgaard Olsen Aarhus Sejlklub
19 Maiken Foght Schütt/Anne-Julie Foght Schütt Horsens Sejlklub
Laser Radial - 50 både
3 Anne-Marie Rindom Horsens Sejlklub
32 Sarah Gunni Toftedal KDY
Nacra 17 - 31 både
20 Allan Nørregaard/Line Just Emsvang Kolding Sejlklub/Kaløvig Bådelaug
27 Lin Ea Cenholt Christiansen/Anders Thomsen Aarhus Sejlklub/Hellerup Sejlklub
28 Anne-Line Lyngsø Thomsen/Søren Wiegand Kristensen Kaløvig Bådelaug

Find flere resultater her...