Dansk Sejlunion13. januar 2014 12:19

2Star-sejlerne klar til ny mesterskabsserie

Arkivfoto fra Aarhus2Star med vinderne af Mesterskabsserien 2011.

Datoerne for årets mesterskabsserie for doublehand-sejlads er på plads. Læs nytårshilsen fra Dansk2Star.

Godt nytår til alle.

Det er jo herligt at se at dagen allerede er blevet længere, og grundet de høje temperaturer kan man bekvemt sejle, hvis ellers båden er i vandet, og nyde at havnene er tomme.  

Nedenfor er datoerne for sejladserne i Mesterskabsserien. Det er desværre ikke muligt at tilmelde sig til AFI2Star og Watski2Star endnu … så i mellemtiden kan vi jo alle tilmelde os Classic Fyn Rundt.
 
Mesterskabsserie i 2014
Classic Fyn Rundt, 30.-31. maj, c-f-r.dk
AFI 2 STAR, 14.-15. juni, aarhus2star.dk
Watski2Star, 14.-16. august, watski2star.dk
 
Rekord deltagerantal i flere sejladser
I 2013 var der rigtig mange deltagere, og rekord i flere af sejladserne. Flere og flere, ser dette som en enkel og særdeles udfordrende sejladsform, der virkelig kræver du kan dit håndværk. Det er også en hyggelig sejladsform, da man naturligt søger fællesskabet med andre både, når man nu ikke lige har 8 mand at tage sig af på egen.
 
Doublehand-sejlads er også meget populært i det øvrige Skandinavien, så er det klart en sejlsportsdisciplin i fortsat vækst. Vores meget travle arbejdsliv stiller krav om enkle aktiviteter i fritiden. Når ugen byder på mere end 30 møder, der skal koordineres og ledes, så leder man efter den enkle livsstil i fritiden.
 
Det kunne være sjovt om vi igen i år kunne sætte rekord på Classic Fyn Rundt. Fyn Rundt har en meget tilpas længde, men er også ret krævende, grundet de mange strømfyldte snævre farvande og en heftig trafik. Kerteminde Sejlklub har jubilæum i år og derfor ligger sejladsen en uge tidligere end normalt.
 
Kamp om titlen
Vi regner med at Mesterskabsserien også i 2014 vil være meget stærkt besat, ingen skal tro man kan komme sovende til den titel, hvilket de mange mestre der har været klart dokumenterer. Ingen har endnu formået at få titlen to år i træk, endsige vinde den to gange, hvilket er tankevækkende.
 
Vi ses på havet.
 
Med Venlige Sejlerhilsner
Birgitte Søgaard & Henrik Jørgensen
Dansk2Star

Følg med i Dansk2Star-gruppen på Facebook her…