Dansk Sejlunion25. september 2013 12:23

Solosejlads i medvind

På kun to år er solosejladsen rundt om Fyn, Sølvroret, nået op på 86 deltagere. Sejlsport.dk ser lidt på motivationen hos sejleren og arrangøren.

86 sejlere startede fredag den 20. september en personlig udfordring. Målet var at nå rundt om Fyn for egen kraft ene mand/kvinde om bord. Stævneansvarlig Ole Ingemann fra Svendborg Amatør Sejlklub fortæller om ideen bag sejladsen der blev til i samarbejde med Bådnyt:

"Med så enkle regler som muligt og en udfordring der kan sammenlignes med et maraton, er Sølvroret mest af alt en dyst mod sig selv. Og det koncept har vist sig at være populært blandt sejlerne. Vi har deltagere, vi aldrig ser på kapsejladsbanen, og det giver et nyt perspektiv for sejlsportsevent."

Sølvroret sejles efter søvejsreglerne, mens bådene deles op i grupper efter type og størrelse. Der er altså ingen begrænsninger ud over, at man skal være alene om bord.

Den store sejlertest
Eneste kvinde der gennemførte årets Sølvroret var Jette Dalegaard der klarede udfordringen på lige over 34 timer i den lette vind. Hun fortæller her hvad der lokkede hende til deltagelse i Sølvroret:

"Motivationen til at deltage i Sølvroret skal findes i ønsket om at prøve egne grænser af på især fire områder; taktik, teknik, fysik og det mentale. Taktik - kan jeg holde fokus hele sejladsen? Teknik - får jeg håndteret trim og sejlskift optimalt og rettidigt? Fysik - rækker mine fysiske ressourcer til hele sejladsen? Det mentale - rækker mine mentale ressourcer til at håndtere båden som helhed gennem de vejrforhold og udfordringer jeg bliver budt undervejs?"

I alt 72 både gennemførte årets udgave af Sølvroret, hvilket er en pæn andel taget den meget lette vind i betragtning.

Nye frivillige
Tilbage i Svendborg var der mad og drikke til sejlerne arrangeret af de mange frivillige fra sejlklubben. Og den nye type kapsejlads har også trukket nye frivillige til i klubben.

"Når vi arrangerer kapsejlads på almindelig vis, så er det primært frivillige der selv har et stort indblik i kapsejlads der stiller op. Med Sølvroret har vi fået en del nye frivillige hjælpere fra klubben og i alt var der 35 frivillige i gang," slutter Ole Ingemann der allerede nu ser frem til næste års Sølvroret.

Læs mere om solosejladsen i medvind på sølvroret.dk.

Foto: Bådnyt.