Dansk Sejlunion24. september 2013 21:35

Perfekt VM-start for Warrer og Lang

Jonas Warrer og Peter Lang indledte tirsdag VM i den olympiske 49er-klasse med to førstepladser i de to første sejladser. I 49erFX ligger Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen på andenpladsen.

VM i de to olympiske klasser 49er og 49erFX begyndte tirsdag ud for Marseille på den franske Middelhavskyst. Trods lette vindforhold, der ikke sædvanligvis er "danskervejr", kom især to danske både fornemt fra start.

Helt perfekt gik det for Jonas Warrer og Peter Lang, der lagde ud med at vinde begge deres indledende sejladser i overbevisende stil.

"De sejlede simpelthen så flot. Med en enorm autoritet og vilje. De var langt foran de øvrige i begge sejladser - på trods af, at de udgør én af feltets tungeste besætninger, hvilket burde hæmme dem i den lette luft," sagde landstræner for de danske 49ere, Peter Hansen.

Outteridge sat på plads
Der er 97 både til start ved VM. De første dage er feltet delt i tre grupper. I Lang og Warrers gruppe er blandt andre 49er-klassens største stjerner, de australske OL-guldvindere og flerdobbelte verdensmestre Nathan Outteridge og Iain Jensen, som to gange i dag blev distanceret af danskerne.

"Det betød bare SÅ meget for Jonas og Peter at sætte Outteridge på plads," fastslog Peter Hansen.

Næstbedste danske 49er efter første dag er brødrene Mads Emil og Christian Peter Lübeck på en 26. plads, mens OL-bronzevinderen Allan Nørregaard og hans gast Anders Thomsen ligger tilbage som nummer 48.  

Protest afvist
"Allan og Anders var lidt uheldig i første sejlads. Blandt andet lagde de en protest, som blev afvist. Heldigvis kom de godt igen i anden sejlads med en 4. plads. De har stadig alle muligheder for at komme med frem," sagde Peter Hansen.

I kvindernes 49erFX fik den danske båd med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen en fremragende start med 2. og 4. plads i dagens to sejladser. Samlet ligger de nummer to - eller reelt nummer et vurderer Peter Hansen, efter som den føre båd fra Singapore næppe holder sig fremme gennem  hele stævnet.

Flotte starter af Jena og Katja
"Utrolig flot VM-indledning af Jena og Katja. De lavede formidable starter i dag - og starterne er ekstra vigtige i den lette luft."

De danske europamestre Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen kom lidt skævt fra start med en straf i første sejlads - og tilmed en lille skade på båden - i en situation med tæt trafik ved første topmærke.

En beskeden 22. plads i første sejlads blev fulgt op af en noget bedre 5. plads i anden sejlads. Samlet er danskerne nummer 26.

Danske placeringer - efter dag 1
(dagens sejladser)

49er
1.  Jonas Warrer/Peter Lang (1, 1)
26.  Mads Emil og Christian Peter Lübeck (4, 21)
35.  Tobias Hemdorff/Søren Kristensen (7, 21)
48.  Allan Nørregaard/Anders Thomsen (4, 29)

49erFX
2.  Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen (2, 4)
21.  Lin Ea Cenholt/Line Just (9, 15)
26.  Ida Marie Baad/Marie Thusgaard (22, 5)
44.  Maiken og Anne-Julie Foght Schütt (diskvl, 17)

Se alle resultater fra VM

Foto: Pierick Jeannoutot.