Dansk Sejlunion18. september 2013 11:44

Nye danmarksmestre i junior og ungdom

Årets TORM Junior og Ungdoms DM blev afviklet i den forløbne weekend. Der blev kåret danmarksmestre i fem klasser. På førstedagen løb stævnet ind i problemer med resultatopsamlingen.

Med over 250 sejlere til start var der lagt op til en hektisk weekend, da årets TORM Junior og Ungdoms DM blev afviklet med Aabenra Sejl Club som vært. Og hektisk blev det - også lidt mere end forventet. Det vender vi tilbage til.

Der blev sejlet i klasserne Optimist, Europa, 29er, Zoom8, Laser Radial og Feva. I Optimist og Zoom8 blev der sejlet om DM for både piger og drenge, og i Europajolle blev der sejlet om både junior og ungdoms DM. Fevafeltet var for lille til at kåre en officiel danmarksmester.

Lørdag blev en noget regnvåd omgang i det sønderjyske, mens søndag bød på både flot vejr, gode vindforhold med seks-otte m/s og masser af god sejlads for de mange unge sejlere, hvoraf en del kom fra klubber i det nordlige Tyskland.

Lister med fejl
I kølvandet på stævnet har opmærksomheden især samlet sig om et forløb lørdag, hvor resultatlisterne ikke blev hængt op som forventet. Og da listerne så kom søndag morgen, rummede de en del fejl, som der efterføgende har skullet korrigeres.

Dansk Sejlunions ansvarlige for kapsejladser, Mikael Jeremiassen, siger om forløbet:

"Det er utrolig ærgerligt, når et ellers godt arrangeret stævne efterfølgende bliver præget af nogle isolerede fejl, der især berørte Optimistklassen. Jeg har været i dialog med arrangørerne, og de fejl, der opstod lørdag, er nu rettet."

Ekstra fokus fremadrettet
"Vi skal naturligvis evaluere på forløbet, og det er nærliggende, at måltagning og ikke mindst resultatberegning er to punkter, hvor vi fremadrettet skal have et større fokus i forbindelse med stævneafvikling," siger Mikael Jeremiassen og understreger dermed, at også Dansk Sejlunion har et ansvar for, at arrangører har det rigtige setup i forbindelse med store stævner. Ikke mindst puljeafviklingen i Optimistklassen volder udfordringer, hvilket er set før. 

Mikael Jeremiassen har talt med en baneleder, der efter stævnet har oplevet stærkt ubehagelige anklager rettet mod sin person.  

Etisk kodeks
"Jeg kan godt forstå, at uheldige fejl fører til frustrationer. Men jeg må også gøre opmærksom på, at vi har et etisk kodeks, der definerer, hvordan vi bør opføre os i forbindelse med sejlsport, herunder over for de frivillige, der påtager sig ledergerninger. Jeg vil ikke udelukke, at der er nogle få forældre, som kunne have fordel af at genopfriske et par afsnit i det etiske kodeks," siger Mikael Jeremiassen.

Tilbage til det rent sportslige - se de komplette resultatlister her

Se billeder fra stævnet

Dansk Sejlunion siger tillykke til alle de nye danmarksmestre og øvrige medaljetagere.

Resultater - TORM Junior og Ungdoms DM

Optimist A, junior drenge  
1.  Valdemar Krake Frandsen, Kerteminde Sejlklub
2.  Kenneth Frederiksen, Gråsten/Fredericia Sejlklub
3.  Asger Beckett, Faaborg Sejlklub

Optimist A, junior piger
1.  Catharina Bjerre Knudsen, Skive Sejlklub
2.  Josefine Robl, Kaløvig Bådelaug
3.  Josefine Rindom, Horsens Sejlklub

Optimist, U12
1.  Nikolaj Borch, Roskilde Sejlklub

Zoom8, junior piger
1.  Julie Havn, Gråsten Sejlklub
2.  Josephine Swiatecka, Kaløvig Bådelaug
3.  Clara Dahlberg-Garde, Yachtklubben Furesøen

Zoom8, junior drenge
1.  Mads Fuglbjerg, Aarhus Sejlklub
2.  Rasmus Bergmann Fabrin, Esrumsø/Furesøen
3.  Sophus Jarvig, Kaløvig Bådelaug

Europa, junior
1.  Mathias Livbjerg, Kaløvig Bådelaug
2.  Gustav Wantzin, Skovshoved Sejlklub
3.  Emil Munch, Kaløvig Bådelaug

Europa, ungdom
1.  Mathias Livbjerg, Kaløvig Bådelaug
2.  Jacob Cholewa, Vedbæk Sejlklub
3.  Gustav Wantzin, Skovshoved Sejlklub

Laser Radial, ungdom
1.  Christian Guldberg Rost, Egå Sejlklub
2.  Patrick Döpping, Egå Sejlklub
3.  Mikkel Korsby, Egå Sejlklub

29er, ungdom
1.  Carl Emil Baad/Sebastian Byrsting, Aarhus Sejlklub
2.  William Norvold Bjørn/Marcus Bay, KDY
3.  Frederik Rorsgaard/Tobias Andersen, IF/Oure 
 
Foto: Kaj Verner Sørensen