Dansk Sejlunion25. september 2013 18:59

49er VM - Warrer og Lang fortsat helt fremme

To gode og en enkelt halvdårlig sejlads blev resultatet for Jonas Warrer og Peter Lang på andendagen ved 49ernes VM i Marseille. Samlet er de nummer to. I 49erFX er Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen på en fjerdeplads.

Også på andendagen ved VM for 49er og 49erFX var sejladserne præget af lette vindforhold og dermed svært forudsigelige betingelser for sejlerne.

Jonas Warrer og Peter Lang fortsatte de gode takter fra førstedagen med en serie på 6, 3 og 15. I den sidste sejlads døde vinden uheldigvis i deres side af banen på et tidspunkt, hvor de ellers lå helt fremme.

"Vi havde to gode sejladser i dag og en enkelt dårlig. Det kan vi godt være tilfredse med. Vi har en god gameplan, som vi er lykkedes med indtil nu. Vi ligger med helt fremme, hvor vi skal - men der er lang vej og mange sejladser endnu," sagde Jonas Warrer.

Allan Nørregaard og Anders Thomsen havde en næsten identisk serie med placeringer som 5, 2 og 17. De ligger samlet nummer 13, men med 29. pladsen fra førstedagen begynder de tocifterede placeringer at kunne mærkes.

To "tunge"
"Vi har desværre to tunge placeringer allerede - og kun én fratrækker. Vi har noget vejr, hvor starterne er altafgørende. Der er god fart i båden, så når vi kommer godt fra start, er vi med helt i front. I dag lavede vi tre gode starter. I de to første holder det hele vejen, i den tredje dør vinden pludselig i vores side af banen, og vi runder som 15-17 ved topmærket i stedet for 1-2. Det er svære forhold, og jeg tror ikke på, at nogen kommer igennem hele stævnet med en stabil serie," sagde Allan Nørregaard.

Sidst på eftermiddagen blev den i forvejen lette luft endnu svagere, og kvinderne i 49erFX nåede derfor kun at gennemføre henholdsvis én og to sejladser i de to grupper, som feltet er delt i.

FX-sejlere følger plan
Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen opnåede en 11. plads, mens europamestrene Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgard Olsen kunne notere en 5. plads. Landstræner Peter Hansen fulgte gruppen med de to danske topbesætninger - og var godt tilfreds.

"De sejlede rigtigt flot og fulgte den plan, vi havde lagt, med at fokusere på starterne. Så længe, de fortsætter på denne måde, skal de nok klare sig," sagde Peter Hansen.   

Danske placeringer - efter dag 2 
(dagens sejladser med fed)

49er
2.    Jonas Warrer/Peter Lang (1, 1, 6, 3, 15)
13.  Allan Nørregaard/Anders Thomsen (4, 29, 5, 2, 17)
21.  Mads Emil og Christian Peter Lübeck (4, 21, 17, 5, 10)
57.  Jonathan Bay/Christopher Thorsell (33, 9, 13, 13, 24)
58.  Tobias Hemdorff/Søren Kristensen (7, 21, 20, 21, 14)

49erFX
4.    Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen (2, 4, 11)
17.  Ida Marie Baad/Marie Thusgaard (22, 5, 5)
20.  Lin Ea Cenholt/Line Just (9, 15, 11)
49.  Maiken og Anne-Julie Foght Schütt (diskvl, 17, 24

Se alle resultater fra VM

Foto: Pierick Jeannoutot