Dansk Sejlunion8. august 2013 22:19

Nations Cup – Sehested klar til semifinalen

Med 10 sejre i 11 matcher fortsætter Nicolai Sehested med at overbevise ved Nations Cup. Også Rasmus Viltoft har chancer for at komme videre.

Torsdag var mere end hektisk for 23-årige Nicolai Sehested og hans besætning. På vandet tidlig formiddag til dagens første match - som han vandt. Dernæst en opvisningsmatch mod HKH Kronprins Frederik med alt, hvad dertil hørte af tilskuerinteresse og pressedækning. Og så yderligere seks matcher hen over eftermiddagen.

Bortset fra et enkelt nederlag mod Maximilian Soh fra Singapore så vandt Sehested rub og stub dagen igennem, inklusive prestigematchen mod Kronprinsen.

Vinden droppede
"Vi førte mod Soh rundt om sidste mærke, men pludselig droppede vinden. Det er irriterende, at vi tabte, det ville have været dejligt med en perfekt serie. Men vi skal ikke klage - vi er videre til næste runde, og det er det væsentlige," sagde Nicolai Sehested ifølge en pressemeddelelse fra Nations Cup.

Også australieren David Gilmour - søn af matchrace-legenden Peter Gilmour - er klar til semifinalen.

Den anden danske besætning med skipper Rasmus Viltoft er med opløbet om en af de resterende semifinalepladser efter en dag med tre sejre og fire nederlag.

Meldgaard fører
I kvindernes række er Lotte Meldgaard og besætning i front med syv sejre i otte matcher. Brasilianeren Juliana Senfft er tættest på fem sejre i syv matcher.      

Fredag afsluttes Round Robin - og semifinalerne indledes. Lørdag er der afsluttende semifinaler og finaler. 

Se resultater fra Nations Cup

Billedet: Nicolai Sehested i dagens match mod Soh fra Singapore - den hidtil eneste match, hvor danskeren har tabt.