Dansk Sejlunion11. august 2013 11:41

Livbjerg dobbelttriumf ved E-jolle VM

VM-stævnet for Europajoller i Sønderborg sluttede lørdag med to hjemmebanetitler til søskendeparret Mathias og Anna Livbjerg.

Endnu en gang blev Danmarks internationale styrke i Europajollerne undestreget, da årets VM i klassen sluttede lørdag. 

Ugen igennem har Mathias og Anna Livbjerg ligget helt i front hos henholdsvis mænd og kvinder - og det blev der ikke ændret på i de afsluttende sejladser.

Hos kvinderne var Anna Livbjerg (Kaløvig) mere og mere overbevisende stævnet igennem - og kunne til sidst se tilbage på en serie med seks 1. pladser, to 2. pladser samt en 4. og en 14. plads som fratrækkere. 

Det rakte til et urørligt slutresultat på blot ti nettopoint. Sølvet blev vundet af spanske Togores, og så var der dansk bronze til Kristine Mauritzen, som til allersidst sneg sig forbi Trine Bentzen, der sluttede som nummer fire.

Anna Munch sluttede på en sjetteplads, og Christina Andersen blev nummer syv.

Mere Livbjerg
Hos mændene førte Mathias Livbjerg (Kaløvig) stævnet fra første til sidste sejlads. Kun svenske Lars Brodkorb kunne tilnærmelsesvis følge med, men måtte til sidst strække våben og nøjes med sølvet.

Der var spansk bronze - langt efter de to første - samt en fjerdeplads til et andet af de unge danske talenter Frederik Rask (Skovshoved).

Jacob Cholewa (Vedbæk) blev nummer syv og Søren Johnsen (Skive) nummer otte.

VM-stævnet i Sønderborg havde 153 deltagere fordelt med 86 både herrerne og 67 hos kvinderne.  

Dansk Sejlunion ønsker STORT tillykke til Anna og Mathias Livbjerg.

Billedet: Mathias Livbjerg, ny verdensmester i Europajolle (arkiv). Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion