Dansk Sejlunion8. august 2013 18:01

Kronprinsen i tæt duel med Sehested

HKH Kronprins Frederik og hans besætning med blandt andre Jesper Bank tabte knebent til Nicolai Sehested ved en opvisningsmatch under Nations Cup. Se DR Sportens indslag fra matchen.

Torsdag var Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik en tur i Middelfart for at sejle en opvisningsmatch mod det danske Nations Cup-topnavn Nicolai Sehested.

Trods Sehesteds aktuelle førerposition ved stævnet og hans placering lige uden for top-ti på verdensranglisten, så måtte han sammen med sit mandskab kæmpe til det yderste for at besejre Kronprinsen.

Havde det ikke være for en straf, der påbød Kronprinsen en 360 graders snurretur, så var Sehested formentlig blevet slået.

Hårdere end forventet
"De havde et gear, vi ikke lige havde regnet med. Og det var hårdere end forventet, men det var sjovt," sagde Nicolai Sehested efter den royale match, som han betegnede som sin tætteste duel hidtil ved Nations Cup.

Kronprins Frederik havde en erfaren besætning med i båden - i form af guld-Solingen fra OL i Sydney med Jesper Bank, Henrik Blakskjær og Thomas Jacobsen foruden Peter Lang, der i dag (8.8.) for nøjagtig et år siden vandt OL-bronze i 49eren.

Føring ved første mærke
Trods kun få minutters forberedelse formåede Kronprinsens mandskab at runde som etter ved første topmærke, men en lidt rusten spilersætning straks efter var lige, hvad den unge Sehested-besætning skulle bruge for at smutte forbi.   

"Lige dér kunne man godt se, at vores manøvrer er indarbejdede - så det var bare om at komme af sted," sagde Sehested.

Straf til HKH
Matchens afgørende situation opstod på andet kryds, hvor Sehested hev protestflaget op - og fik medhold af dommeren.

"Der var nogle tætte situationer op af banen. På et tidspunkt kom de lidt for tæt på - mente vi - og det var dommeren heldigvis enig i."

Herefter kunne Sehested trække vejret lidt mere roligt med vished om, at Kronprinsen havde en 360 graders tur til gode inden målgangen.

De sejlede flot
"Jeg vil ikke sige, vi var nervøse, men jeg synes, de sejlede flot - og midt i sejladsen var vi klar over, at vi sagtens kunne tabe. Den var ikke sikker før til sidst," sagde Sehested.

Jesper Bank sagde om sejladsen:

"Det var imponerende at se, hvordan Kronprinsen træder ind på båden og agerer som en naturlig leder - uden behov for at sige det højt. For at vinde måtte vi presse Nicolai ud til venstre. Det var en kalkuleret risiko, som desværre gav en straf - men vi fik ham stadig ud til venstre," sagde Bank og tilføjede: 

"Jeg synes, vi gav ham (Sehested, red.) kamp til stregen, og det er jeg glad for."

Se DR Sportens indslag fra matchen

Billedet: Fra venstre Jesper Bank, HKH Kronprinsen, Henrik Blakskjær, Peter Lang og Thomas Jacobsen. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion