Dansk Sejlunion7. august 2013 00:56

Klar til Nations Cup i Middelfart

17 hold fra 11 nationer er med, når Nations Cup i Middelfart begynder onsdag.

Efter en åbningsceremoni på Hindsgavl Slot tirsdag aften vil kanoner give startskuddet til åbningen af ISAF Nations Cup 2013 Grand Final. Sejladserne begynder onsdag formiddag kl. 10.

Der sejles i en åben klasse og en kvindeklasse. Den åbne klasse har i alt 13 besætninger, heraf to danske med den Nicolai Sehested som det mest markante navn i kraft af sin aktuelle 12. plads på matcracesejlernes verdensrangliste. Også Rasmus Viltoft, nummer 37 på ranglisten, stiller op for Danmark.

Hos kvinderne er OL-sejleren Lotte Meldgaard skipper på den danske båd, der blot har tre konkurrenter fra henholdsvis Brasilien, USA og Norge.    

Uvejr væltede telt
Stævnet i Middelfart fik en hård optakt tirsdag, da et kraftigt uvejr med torden og vindstød på over 30 m/s rasede over området og ødelagde telte på havnemolen. Konkurrencebådene slap dog uden skrammer.   

Nicolai Sehested er vokset op på anden side af vandet - i Kolding. Men selv om han kender området bedre end konkurrenterne, tøver han med at påtage sig en favoritrolle ved stævnet.

Vi er ikke favoritter
"Der er mange gode hold her, så jeg vil ikke ligefrem sige, at vi er favoritter. Men forhåbentlig ender vi i top-fire eller -fem," siger han i en pressemeddelelse fra stævnet. "Jeg tror, at også det andet danske hold (Viltoft, red.) er stærkt. Der er også to australske hold, som står rigtig stærkt - og ligeledes amerikanerne," siger Nicolai Sehested.

Alle besætninger vil være nødt til hurtigt at tilpasse sig forholdene i Fænøsund, hvor sejladserne afvikles. Fænøsund, der ligger ud for Middelfart Marina, er af sejlere kendt som et forholdsvist smalt vand med stærk, skiftende strøm og lokale vinde, som gør det unikt og spændende for både matchracesejlerne og publikum. Vandet er usædvanligt dybt ved marinaen og tillader derfor bådene at komme ekstremt tæt på molen.

Kender forholdene
"Det er nogle år siden, vi sidst har sejlet her, så jeg vil ikke kalde os lokale. Men der vil da helt sikkert være nogle lokale ting her med strøm og vind. Vi har været her nogle gange, så vi kender forholdene," siger Nicolai Sehested om den potentielle "hjemmebanefordel".

Der sejles i to bådtyper ved Nations Cup - DS37 og Match28. Mændene sejler i begge, kvinderne alene i Match28.

Billedet: Bådene klar til de første sejladser ved Nations Cup. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk sejlunion