Dansk Sejlunion2. august 2013 23:46

Fransk 29er-guld – danskerne langt tilbage

Jeanine Olrik og Frederikke Graversen sluttede som bedste danske besætning på en 26. plads ved VM-stævnet i Kaløvig.

Seks dages VM-stævne i Kaløvig sluttede fredag med tre afsluttende finalesejladser. Den førende franske båd med Rual og Amoros forsvarede positionen og vandt en sikker guldmedalje med et forspring på 27 placeringspoint ned til new zealænderne Somerville og Simpson på sølvpladsen.

Bronzen var spansk - og så var der ellers australske og amerikanske både foruden en enkelt svensk på de næste otte pladser.

De norske søstre ragna og Maia Agerup blev med en 12. plads kåret som VM-titlen for bedste pigebesætning - en titel, der de overtager fra de nyslåede danske 49erFX europamestre Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen.

Det var også en pigebesætning, der leverede det bedste danske resultat ved 29er VM. Jeanine Olrik og Frederikke Graversen, Fredericia Sejlklub, havde en skidt afslutningsdag og dumpede nogle pladser ned til en samlet 26. plads. Dog stadig et flot resultat som stævnets næstbedste pigebesætning.

Frederik Just Melson og Markus Oliver Nielsen ramte ikke en uge, der levede op til deres forventninger om at blande sig i toppen. Slutresultatet for de to Middelfart-sejlere blev en 34. plads.

VM i 29er - slutstilling
(dagens placeringer)

26.   Jeanine Olrik/Frederikke Graversen (BFD, 26, 39)
34.   Frederik Melson/Markus Nielsen (47, 23, 3)
48.   Carl Emil Baad/Sebastian Byrsting (45, BFD, 25)
50.   Tobias Andersen/ Frederik Korsgaard (46, 28, 29)
49.   Joakim Salskov/Andreas Kjærgaard (21, 38, 34)

Ovennævnte er de fem danske både i guldfeltet.

Se alle danske placeringer

Foto: Shuttersail.com