Dansk Sejlunion10. august 2013 11:37

Claus Høj verdensmester for tredje gang

VM for H-både i Thisted sluttede fredag. Claus Høj Jensen er ny verdensmester efter en stabil serie. Bronze til Steffen Stegger.

Ni sejladser med en 5. plads som det svageste resultat undervejs var fredag mere end rigeligt til at sikre Claus Høj Jensen, Holbæk Sejlklub, karrierens tredje VM-titel - efter 2008 og 2011.

Med i båden havde Claus Høj gasterne Frederik Dahl Hansen og Karl Kristensen.

Claus Høj førte stævne fra start, men måtte midtvejs overlade duksepladsen til den regerende mester Morten Nielsen. Men en 22. plads i torsdagens lette luft og yderligere to 20. pladser fredag sendte Roskilde-sejleren ned på en samlet sjetteplads. 

Sølvet ved VM-stævnet i Thisted blev vundet af svenske Henrik Edmann, mens Steffen Stegger fik bronzemedaljen hevet i land trods en ellers mindre overbevisende sidste dag med en 27. og og 17. plads.

Med Claus Høj Jensens titel var det sjette år i træk, at VM for H-både blev vundet af en dansk besætning. Foruden Morten Nielsen, Steffen Stegger og Claus Høj fra de seneste år tæller listen over tidligere danske vindere navne som Jesper Bank og Claus Højs far, den dobbelte OL-guldvinder, Poul Richard Høj Jensen.