Dansk Sejlunion15. juli 2013 23:12

YSWC: Sejlerne skal være omstillingsparate

Førstedagen af dette års U19 VM blev ikke helt så gloværdig, som de danske sejlere havde håbet på. Læs rapport fra Cypern.

Men helt så skidt var førstedagen ved ISAF Youth Sailing World Championship heller ikke for danskerne, fortæller holdleder Jan Christiansen og lover at alle er 100 % sat op til opgaven igen tirsdag.

?Sejr i åbningssejlads
Den danske 29er med Frederik Melson og Markus Nielsen (Middelfart Sejlklub) lagde ud med at vinde deres første sejlads i flot stil. Det var en meget positiv start for dem og for os som hold. Lige inden havde Christian Rost (Egå Sejlklub) lavet en fantastisk start til luv i sit felt, men måtte umiddelbart efter korrigere en straf på en anden båd - på det allerdyreste tidspunkt.

Fik ikke stillet om
Céline Carlsen (Egå Sejlklub) kom aldrig helt i rytme med søbrisen, som agerede andreledes i dag end de erfaringer hun havde fra træningsdagene inden. Og det lykkedes ikke helt for hende at få stillet om. Men både hun og Christian har en fornemmelse af et godt potentiale og melder sig 100% klar til i morgen med nogle konkrete ændringer i deres procedurer og tænkning.

Frederik og Markus faldt lidt hårdt efter åbningssejren med en 19. plads i anden sejlads. De kom dog igen i 29ernes tredje sejlads med en fin 9. plads som bringer dem frem til en samlet 7. plads Også de har reflekteret over sejladserne og identificeret de vigtigste ændringer til tirsdag.

Fuld energi i katamaranen
Camilla Eden og Nicklas Heide-Jørgensen (Svendborg Sunds Sejlklub/Faaborg Sejlklub) er ikke gået til dagens sejlads med de helt store resultatmæssige forventninger, men mere med fuld energi og fokus på udvikling. Flere af de elementer besætningen tidligere har bøvlet med, har de mandag lykkedes fint med, andre ikke endnu. De har momentvis set rigtig godt ud, med runder helt fremme som nummer fem. Men niveauet er ikke til at holde hele vejen igennem en sejlads i 12-15 knob vind.

Overblikket skal holdes
Kodeordene for de tre besætninger med de bedste resultatmuligheder, er omstillingsparathed og overblik. Det var svært i dag helt at erkende, at vindforholdene ikke var helt som forventet. Det var svært ikke at være lidt for meget oppe i gear til konkurrencens første sejlads.

Vi ser frem til en bedre andendag.

RESULTATER YSWC - 1. dag

29er
7. Frederik Melson / Markus Nielsen (Middelfart Sejlklub)

Laser Radial (piger)

16. Céline Carlsen (Egå Sejlklub)

Laser Radial (drenge)
31. Christian Rost (Egå Sejlklub)

SL 16
9. Camilla Eden/Nicklas Heide-Jørgensen (Svendborg Sunds Sejlklub/Faaborg Sejlklub)

Resultatliste findes på stævnesiden isafyouthworlds.com

Foto: ISAF.