Dansk Sejlunion20. juli 2013 02:36

Søren Dulong fører Contender-VM før sidste dag

Fredag sejlede Søren Dulong Andreasen sig op på førstepladsen ved VM i Contender-klassen. Skarp duel om titlen i vente lørdag.

Der blev vendt op og ned på tingene ved fredagens to finalesejladser ved Contendernes VM, der foregår på Comosøen i Norditalien.

Vindforholdene på Comosøen præges af den tilbagevendende søbrise, kaldet "Breva". Ifølge stævnets hjemmeside kom Breva'en" fredag fra en anden retning end sædvanlig. Det skabte drilske forhold for sejlerne og var en medvirkende årsag til, at flere af feltets topsejlere fik skuffende placeringer. 

Danske Søren Dulong Andreasen forstod til gengæld at drage fordel af vindforholdene. Han leverede to nye toppræstationer med en 5. og en 1. plads i sejladserne.

Svipser for førende brite 
Til gengæld måtte den hidtil suverænt sejlende brite Simon Mussell - ud over en 2. plads - notere en for ham beskeden 10. plads i anden sejlads.

Samlet set betød det, at Mussell og Dulong byttede plads i toppen af feltet før de sidste og altafgørende finalesejladser lørdag. Blot to point adskiller de to - og der er et hul ned til de næste.

Alt peger derfor i retning af en skarp dansk-britisk duel om VM-titlen.

Med en niendeplads er Jesper Nielsen fortsat næstbedste dansker i feltet.

Billedet: Søren Dulong Andreasen i aktion ved VM på Comosøen. Foto: Contender.dk