Dansk Sejlunion21. juli 2013 12:51

Ny dansk verdensmester i Contender

Efter tre gange VM-bronze kunne Søren Dulong Andreasen sent lørdag lade sig hylde som ny verdensmester i Contender-klassen. Han førte VM før sidste dag, hvor det ikke lykkedes at gennemføre nogen sejladser.

Der var lagt op til en tæt guldduel mellem de to førende sejlere på sidstedagen ved Contendernes VM på Comosøen i Italien. Danske Søren Dulong Andreasen havde ugen igennem ligget i baghjul på britiske Simon Mussel.

Men under de indledende finalesejladser fredag byttede Dulong og Mussell plads - og lå helt tæt i stillingen før lørdag, hvor det hele skulle afgøres.

Breva'en udeblev
Og det blev afgjort - men uden at sejle. Breva'en, Comosøens stablie søbrise, udeblev for en sjælden gangs skyld, oplyser Contender-klassens danske hjemmeside, contender.dk.

Sejlerne måtte gennem flere timers ventetid først på land og siden på vandet. Ved 15-tiden gik starten - for straks at blive afblæst på grund af for mange tyvstarter.

Sejladser aflyst
Kort efter drejede vinden, banen skulle omlægges. Men nu var tidsfristen kl. 16 rykket for tæt på. Sejladserne blev endegyldigt aflyst. Og dermed blev den aktuelle stilling afgørende:

Søren Dulong Andreasen kunne udråbes som ny verdensmester i Contender-klassen 2013. En stor triumf for Hellerup-sejleren, der i en årrække har tilhørt den absolutte verdenselite - og blandt andet har vundet VM-bronze i både 2008, 2011 og 2012.

Der har været sejlet Contender-VM siden 1970. Kun én gang tidligere har en dansker vundet titlen - Bjarke Johnsen i 2011. 

Jesper Nielsen næstbedste dansker
Der var 172 deltagende både ved VM-stævnet på Comosøen. Især Italien, Tyskland og Storbritannien havde mange sejlere med. Danmark har 12 startende både.

Næst efter Søren Dulong Andreasen blev Jesper Nielsen, Aabenraa Sejlklub, bedst placeret med en niendeplads i slutstillingen.

Dansk Sejlunion ønsker Søren Dulong Andreasen TILLYKKE med VM-titlen.

Se hele slutstillingen på VM-stævnets hjemmside.