Dansk Sejlunion30. juli 2013 00:09

Nacra 17 – lovende takter i ny dansk båd

Den nydannede Nacra 17-båd med Nahid Gaebler og Allan Nørregaard blev bedre og bedre gennem VM. ”Med mere træning kan vi være med i toppen,” siger Allan Nørregaard til sejlsport.dk.

To danske besætninger var til start ved det første VM i den nye OL-mixklasse, Nacra 17. Nahid Gaebler og Allan Nørregaard stillede op med blot otte dages forudgående træning i en båd, som de kun med det yderste nåede at trimme til VM-stævnet i hollanske Haag.

Danskerne lagde ud med en 21. plads i første sejlads og med efterfølgende placeringer som 19, 18 og 16 nåede de ikke med i guldfeltets top-25.

Men der var fremgang i båden med en 5. plads i sidste kvalifikationssejlads. Og de følgende tre sejladser i sølvfeltet med 40 både resulterede i placeringer som 3, 4 og 7.

Mere blev der ikke sejlet. Generelt var stævnet det meste af ugen plaget af aflysninger og udsættelser.   

Blot to konkurencedage
Gaebler og Nørregaards placeringer rakte til en andenplads i sølvfeltet, svarende til en sammenlagt 27. plads.  

"Vi fik bare sejlet to dage i alt, og især den ene af dagene var der svære forhold. Men vi havde fremgang hele vejen, og vi fik en fornemmelse af, at med mere træning kan vi godt være med i toppen," siger Allan Nørregaard til sejlsport.dk. 

"Det var en virkelig positiv oplevelse både at arbejde i team med Nahid og Roland (træner og Nahids ægtefælle. red). De har enorm erfaring med flerskogssejlads. Og så var det bare supersjovt at sejle i Nacra'en," siger Nørreggard, der nu ser frem til næste udfordring i båden - EM på Comosøen, 18.-24. august.

"Vi har mulighed for at træne i ugen op til stævnet, og så må vi se, om vi ikke kan gøre os gældende lidt længere fremme i feltet ved EM."

Lige nu er Allan Nørregaard tilbage i 49eren sammen med Anders Thomsen, det gælder forberedelser frem mod VM i september. Når det er overstået skal den danske OL-bronzevinder ind i en nærmere afklaring af, hvorvidt 49er eller Nacra 17 bliver hans kommende hovedsatsning.    

Nacra 17 VM havde yderligere en dansk besætning med. Anne-Line Lyngsø Thomsen og Jacob Dannefer sluttede på en placering som nummer 53.

På deres hjemmeside skriver de:

"Stævnet har været præget af opture og nedture for vores vedkommende. (…) Alt i alt har vi her i Holland lært en masse og fået mindst lige så meget med i baggagen, som der kan og skal arbejdes videre med."

Også Lyngsø og Dannefer har blikket rettet mod EM på Comosøen.

VM-guldet i Haag blev vundet af den franske båd med Besson og Riou. En britisk besætning tog sølvet, og der var bronze til en schweizisk båd.  

Foto: Saltycolours.com