Dansk Sejlunion24. juli 2013 23:44

Nacra 17 - danskere uden for guldfeltet

Begge danske både sejlere om sekundære placeringer ved VM i Nacra 17.

Efter et par dage med manglende vind og i alt blot to sejladser kom der onsdag for alvor fart og feltet ved det første VM i den nye OL-katamaran, Nacra 17. 

Med otte gennemførte sejladser fik de hollandske stævnearrangører indhentet det tabte. Begge VM-felter har sejlet fem indledende kvalifikationssejladser og deles torsdag i et guldfelt (top-25) og et sølvfelt (40 både). 

Begge danske VM-besætninger er at finde i sølvfeltet. 

Travl dag for ny besætning
For den helt nydannede besætning med 49er-sejler Allan Nørregaard og den tidligere Tornado-verdensmester Nahid Gaebler blev det en hektisk debut i den nye klasse.

Hele fem sejladser på én dag for en besætning, der før stævnet blot havde nået at træne sammen i otte dage. Nørregaard/Gaebler indledte onsdag med en 21. plads i et felt på 33 både.

Fremgang hele dagen
I de følgende sejladser gik det bedre og bedre med placeringer som 19, 18 og 16, før de rundede af med en fornem 5. plads i sidste sejlads. Det rakte til en 32. plads - 12 placeringspoint fra top-25 og en plads i guldfeltet. 

Den anden danske båd med Anne-Line Lyngsø Thomsen og Jacob Dannefer havde tre sejladser - også med fremgang i forhold dagen forinden i form af placeringer som 23, 23 og en 16. plads til sidst. 

VM føres indtil nu af en hollandsk og en fransk besætning på en delt førsteplads.

Samlet er den unge danske besætning nr. 48.

Se alle resultater fra de indledende VM-sejladser.  

Foto: Lauren Morel