Dansk Sejlunion25. juli 2013 18:05

Europajolle – To gange guld ved Junior EM

Trine Bentsen fejede al modstand til side ved Europajolle-sejlernes U19 EM. Også EM-guld i U17 til Anna Munch. Fire danske medaljer i alt.

75 drenge og 44 piger var med, da Brest på yderspidsen af Bretagne, Frankrig, i sidste uge var værtsby for Europajolle-sejlernes U19 EM.

Hos pigerne udviklede stævnet sig til ikke så lidt af en dansk paradeforestilling med danske sejlere på fire af de fem første pladser. Helt i top var Trine Bentzen fra Vedbæk Sejlklub helt suveræn med sejr i fem ud af de ni sejladser, hun stillede op i. 

Desuden var der bronze til Kristine Mauritzen, Skovshoved Sejlklub. Katrine Krogh, Kaløvig, blev nummer fire, og så var femtepladsen til Anna Munch, Kaløvig, ensbetydende med EM-guld blandt U17-sejlerne. 

Også drengene havde et flot stævne. Flere danskere var med fremme, og allerbedst gik det for Frederik Rask, Skovshoved, der kunne drage hjem med en sølvmedalje.

Guldvinderens historie
Efter stævnet har Trine Bentzen skrevet denne personlige beretning til Dansk Sejlunions facebookside:  

"Inden jeg tog afsted mod Brest i Frankrig var målsætningen høj (guld) og forventningerne (til vejret) små. De rygter, der har floreret blandt de danske sejlere var storm, regn, strøm, bølger og industri - ikke det, man kunne tænke sig allermest som sejler.

Virkeligheden var heldigvis en helt anden. Under stævnet havde vi alt fra 0 m/s til 9 m/s, solskin fra en skyfri himmel og temperaturer omkring de 27 grader.

Vinden kom både fra nord, øst og syd, så hver dag bød på nye udfordringer. På trods af dette klarede de danske sejlere sig rigtig godt. Vi havde nemlig fem sejlere i top-ti hos både drengene og pigerne - og i alt blev det til tre medaljer. Frederik Rask tog sølv, Kristine Mauritzen tog bronze, og jeg selv tog guldet med hjem med serien 1-4-2-2-1-1-1-4-1-DNC.

Jeg besluttede sammen med Christian Rindom (træner, red.), at det var bedst at lade være med at sejle den sidste sejlads, således at kampen om bronzemedaljen forløb uden indblanding, eftersom der var tre danskere, der havde mulighed for at tage den... Men selvfølgelig også på grund af riskoen for at få en DNE.

Næste stævne er VM, som foregår i Sønderborg i dagen 5.-10. august. Målet her er selvfølgelig at slå det resultat, jeg lavede i 2011 (fjerdeplads) - så det gælder endnu en medalje!"

Dansk Sejlunion ønsker Trine Bentzen, Anna Munch de øvrige danskere tillykke med de imponerende resultater.

Se alle resultaer fra EM.