Dansk Sejlunion19. juli 2013 10:12

Dansk i toppen ved Contender-VM

Søren Dulong Andreasen indtager andenpladsen forud for de to afsluttende dages finalesejladser ved VM i Contender-klassen.

De maleriske rammer i den nordlige del af Comosøen ved foden af de italienske alper er i disse dage centrum for årets VM i Contender-klassen.

Et stort felt på omkring 175 både er efter tre dages indledende sejladser blevet delt i guld- og sølvfelter forud for de afsluttende finalesejladser fredag og lørdag.

Danske Søren Dulong Andreasen, der er tidligere tredobbelt VM-bronzevinder, ligger på andenpladsen før fredagens sejladser efter fem stabile toppræstationer i kvalifikationssejladserne med placeringer som 2, 2, 6, 1 og 3. 

Suveræn brite
Foran ham ligger britiske Simon Mussell, der indtil nu har vundet fire af fem sejladser og har en 2. plads som sin fratrækker!   

Jesper Nielsen er næstbedst placerede dansker på en samlet niendeplads, og Jacob Kristensen som nr. 43 er sidste dansker i top-50.

Ifølge contender.dk bød torsdagen på udsættelser som følge af manglende vind. Søbrisen fra syd slog igennem omkring kl. 14 med middelvind på cirka 10 sekm., og det blev til blot en enkelt sejlads, før stævneledelsen valgte at sende sejlerne i land på grund af et truende tordenvejr.

Foto: Christophe Breschi (Arkiv)