Dansk Sejlunion2. juli 2013 00:07

800 unge sejlere til sommeraktiviteter

Hvert år afvikler en lang række klubber sommeraktiviteter for børn og unge sejlere i samarbejde med Dansk Sejlunion. Igen i år er sommeraktiviteterne alsidige og tilslutningen er stor i hele landet.

Sommeraktiviteter - et attraktivt tilbud
Traditionen tro giver sommerferien en fantastisk mulighed for at dyrke sejlsport for en masse unge sejlere. En lang række klubber har slået dørene op til et væld af attraktive sommeraktiviteter, der dækker alt fra sejlende sommercamps; sommercamps i klubberne; teltlejre; og sommersejlads i form af 'åben klub i dagtimerne'.

Sommeraktiviteterne henvender sig typisk til den enkelte klubs og naboklubbers aktive unge sejlere, men til nogle sommercamps kommer sejlerne også langvejs fra.

Fælles for alle sommeraktiviteterne er, at mange unge sejlere ofte får lige så mange timer på vandet på en uge, som de ellers får til ugentlig træning på en hel sæson. Og så er det fælles for alle sommeraktiviteterne, at der ikke er tale om træningslejre. Derimod er der tale om attraktive tilbud med varierede dagsprogrammer i øjenhøjde med målgruppen, så de unge sejlere får mulighed for at slappe af og boltre sig i bølgen blå.

I år deltager knap 800 sejlere i de mange sommeraktiviteter, der er fordelt over hele landet fra uge 27 til uge 32.

Stort forældreengagement og frivillighed
På en del sommercamps har de arrangerende klubber i år lagt op til at sommeraktiviteter også har en familiær vinkel. Nogle klubber har fx givet mulighed for, at de unge sejleres mindre søskende kan deltage og blive introduceret til sejlsport gennem tryghedsskabende vandtilvænning på fx Stand Up Paddle Boards og i Sit-On-Top kajakker fra Dansk Sejlunions TORM Aktivitetstrailere.

At invitere mindre søskende med til sommeraktiviteter kræver et større forældreengagement, eftersom de mange frivillige klubkræfter typisk lægger vægt på sejlads og andre aktiviteter for de aktive sejlere. På flere sommercamps betyder det, at der er et så stort forældreengagement, at der pr. deltagende aktiv sejler også er én frivillig forældre til fx at stå for madlavning etc. på land.

Summa summarum er langt over 1000 sejlere og deres søskende samt forældre og frivillige engageret i dette års sommeraktiviteter, hvor kun fantasien sætter grænser for alsidigheden og de mangfoldige tilbud som sejlsportens paillette giver unge sejlere - herunder fx jolle- og kølbådssejlads, flerskrog, windsurfing, Stand Up Paddling, Sit-On-Top kajak og kitesurfing.

Se galleri fra sommeraktiviteterne her