Dansk Sejlunion26. juni 2013 23:52

Kieler Woche – slut for OL-klasserne

Ingen danskere i OL-klassernes finaklesejladser. Rindom og Gunni i Laser Radial var dog begge tæt på. Dansk dobbeltsejr i Albin Express og en 3. plads i J/80.

Midtvejs i Kieler Woche har halvdelen af klasserne sejlet færdigt. Det gælder blandt andre de ti OL-klasser, hvor en del danskere var til start.

I Laser Radial sejlede både Anne-Marie Rindom og Sarah Gunni sig ind i top-ti. Kun de seks bedste gik videre til finalesejladserne, og danskerne sluttede som henholdsvis nr. 7 og 8.

I Laser Standard endte Michael Hansen på 27. pladsen, og i Finnjollen sluttede Mads Bendix som nr. 17 i sin første internationale start i klassen. I 470-jolle hentede Henrik Søgaard/Nikolaj Buhl nogle placeringer til sidst og sluttede på en 20. plads.

Med blot en uge til EM i Aarhus var der ingen danskere til start i 49er-klasserne. Dog værd at notere hos herrerne, at østrigeren Nico Delle Karth - der sidste år kæmpede om OL-bronzen med Allan Nørregaard/Peter Lang - kommer til Aarhus med en suveræn Kiel-sejr i bagagen.

Dobbelt dansk
Uden for OL-klasserne kom den første danske regattasejr i hus onsdag, da Morten Arndal (Horsens) og besætning vandt Albin Express-klassen med Hans Christian Erbs (Neptun Vejle) på 2. pladsen. 11 både stillede op i klassen.

I J/80 sluttede Flemming Djernes (Sønderborg) med besætning stævnet på en samlet 3. plads, og i Melges 24 blev Marc Wain Pedersen bedste dansker som nr. 6. Der var også danske både som nr. 8, 9 og 10 i feltet på i alt 23 startende.

Nye klasser
Torsdag begynder anden halvdel af Kieler Woche. Nu er det ungdomsklassernes tur, og der er også start for blandt andre 505, OK, H-båd, Star og Contender. Alle med danske både tilmeldt.

Billedet: Laser Radial-feltet ved Kieler Woche. Foto: segel-bilder.dk