Dansk Sejlunion10. juni 2013 09:13

Dansk VM-sølv i matchrace

Team Ulrikkeholm vandt VM-sølv efter en hård fight mod OL-mesteren i matchrace.

Årets matchrace VM for kvinder blev afholdt i Korea med dansk deltagelse ved Camilla Ulrikkeholm, Trine Palludan, Louise Ulrikkeholm, Josefine Boel Rasmussen og Joan Vestergård Hansen.

Gennem hele VM'et var OL-vinder Tamara Echegoyen i front. I finalen måtte spanieren kæmpe ekstra hårdt for VM-titlen. I de to første matcher løb det danske hold nemlig med sejren. Dog lykkedes det ikke de danske piger at sikre det forløsende sidste point, og de måtte efter fem matcher se sig slået i finalen.

Sølvmedaljen er det bedste danske matchrace VM-resultat for kvinder siden 2006, hvor Dorte O. Jensen med besætning vandt VM-guld på hjemmebane i Skovshoved. Inden da var det blevet til tre VM-guldmedaljer på stribe fra 1999-2001. Lotte Meldgaard vandt VM-sølv i 2003.

Se resultaterne fra ISAF Women's Match Racing World Championship 2013 her…

Og historiske VM-resultater her…

Foto: ISAF.