Dansk Sejlunion24. maj 2013 21:40

Warrer og Lang til tops i Holland

I deres blot anden internationale stævne sammen imponerer Jonas Warrrer og Peter Lang med samlet sejr i EUROSAF-stævnet Delta Lloyd Regatta.

Kun godt en måned før 49ernes EM i Aarhus melder den nydannede besætning med Jonas Warrer og Peter Lang sig for alvor ind i kampen som et bud på en dansk topplacering.

Fredag aften kunne Warrer/Lang lade sig hylde som vindere af EUROSAF-stævnet Delta Lloyd Regatta i Medemblik, Holland, efter en overbevisende serie, hvor danskerne satte trumf på med en 1. en 2. og en 3. plads i de afsluttende tre Medal Races.

Dermed både forsvarede og udbyggede de deres samlede føring fra de indledende ti sejladser.

Præstationen sættes i relief af, at danskerne har været sat mere eller mindre ud af spillet i flere uger på grund af den hjernerystelse, som Peter Lang pådrog sig ved World Cup-stævnet på Mallorca tilbage i marts. Delta Lloyd Regatta var det første stævne siden da, som Warrer/Lang har været i stand til at gennemføre.

Ærgerlig finale i 49er FX
Der var også håb om en dansk toplacering i 49er FX, hvor Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard havde lagt alle konkurrenterne langt bag sig før finalesejladserne.

Pointsystemet i Medemblik betød imidlertid, at danskernes forspring på over 20 point blev stort set udlignet før de to altafgørende Medal Races fredag aften.

Her måtte Baad/Thusgaard desværre nøjes med en 6. og en 4. plads, hvilket resulterede i en sammenlagt 3. plads.

Stadig et flot resultat. Men tankevækkende, at den tyske båd, der sluttede på stævnets 2. plads, kun lå foran danskerne i én ud af 11 indledende sejladser - og samlet var distanceret med over 40 placeringer!  

Alle danske bådes slutplaceringer afgøres i løbet af lørdag.