Dansk Sejlunion13. maj 2013 11:30

TORM UGP-sejlere udfordret i Sønderborg

Sønderborg Yacht Club stod for weekendens TORM Ungdoms Grandprix med små 100 både. Forholdene udfordrede sejlerne.

Weekendens TORM UGP i Sønderborg blev forlænget med træning torsdag og fredag for sejlerne i flere klasser. Sejlerne fik en god forberedelse på udfordringerne der fulgte i weekenden.

"Der var heftig aktivitet på havnen alle dagene, hvilket vi nyder her i Sønderborg," fortæller stævneleder Finn Halberg.

"Under træningen var der pæn vind. Vi blev dog lidt snydt på kapsejladsdagene med mange vindspring og krappe søer. Det gav spændende sejladser og taktiske udfordringer for sejlerne."

Klasserne Europa, Laser Radial, Laser Standard, Hobie 16 Spi, 29er, 49er og 49erFX stillede til årets andet TORM UGP. I alt blev det til små 100 både på startlinjerne. Se alle resultaterne på Sønderborg Yacht Clubs hjemmeside her…
 
Opfordring til at give en hånd med
Sønderborg er en lille by med ca. 30.000 indbyggere, så når sejlere, trænere og forældre rykker ind fylder det meget i landskabet. For Sønderborg Yacht Club er det ikke nyt at afholde store stævner eller internationale mesterskaber. Den aktive klub trækker på en lille trofast gruppe af medhjælpere.

"Det kræver at der er nogle der ofrer sig for fællesskabet for at afholde et stort stævne," forklarer stævneleder Finn Halberg.

Klubben har god kontakt til især unge der hjælper til ligesom en mindre gruppe af klubbens kølbådssejlere stiller op til jollestævnerne. Finn Halberg sender en opfordring til forældrene til sejlerne der deltager i stævnet:

"I stedet for at gå rundt på havnen kan forældrene komme med på vandet. Det er jo et glimrende sted at se på sejladserne fra banebådene. Jeg vil gerne opfordre til, at forældrene giver en hånd med til stævnerne - man får en god nærhed til børnene og sejladser. Og så er der mere at snakke om ved middagsbordet."

Flere store stævner i år
Sønderborg Yacht Club er ikke med weekendens TORM UGP færdige med store stævner i år. I starten af august afholder klubben Europajollernes VM med besøg fra hele verden. Herudover er der det traditionelle Opti A Cup samt Als Rundt.

Følg stævnerne i Sønderborg på syckapsejlads.dk

Foto: Kristian Kjærgaard.