Dansk Sejlunion26. maj 2013 01:28

Nu går vi efter EM-medalje

Efter flot sejr i Holland tror Jonas Warrer og Peter Lang for alvor på medalje, når 49erne sejler EM i Aarhus fra 29. juni.

Kraftig blæst og vanskelige bølger gjorde forholdene uhyre vanskelige under 49ernes finalesejladser ved Delta Lloyd Regatta i Medemblik, Holland. Næsten alle både kæntrede undervejs - også den danske førerbåd med Jonas Warrer og Peter Lang tippede over blot 100 meter før mål i sidste sejlads.

Det kunne have kostet dyrt, men de fik hurtigt båden rejst og kom over målstregen uden at miste afgørende placeringer.

Sejren var hjemme. Til stor glæde for Warrer og Lang - og den perfekte oprejsning oven på halvanden måned, hvor de har været sat ud af spillet på grund af Peter Langs hjernerystelse.

Vi var tændte 
"Fordi vi har været ude så længe, var vi mere tændte end nogensinde på at få et godt resultat ved det her stævne. Og så er det bare superlækkert, at det lykkes," fortæller Peter Lang og tilføjer:

"Vi synes, vi har sejlet en fantastisk god serie. Vi har god fart i båden, og vi arbejder godt sammen, og så har vi ramt rigtigt i vores taktiske beslutninger. Men selvfølgelig kan vi godt mærke, at vi stadig har brug for en masse timer i båden før, det hele er på plads. Vi taler sammen i båden hele tiden - det ville vi ikke gøre, hvis alt var mere indarbejdet."

Intens træning mod EM
Stævnet i Holland var danskernes sidste konkurrence før EM, der sejles ud for Aarhus fra den 29. juni og en uge frem.

"Fra nu af står den på intensiv træning i København og Aarhus frem til EM. Vi vil slås alt, hvad vi kan for at få et godt resultat. Målet er at komme i medaljerne," siger Peter Lang.

Foto: Joakim Rechnitzer/Dansk Sejlunion