Dansk Sejlunion31. maj 2013 09:47

Dan Ibsen takkede af i Dansk Sejlunion

Gæster fra nær og fjern mødte talstærkt op for at takke Dan Ibsen for en enestående indsats i Dansk Sejlunions tjeneste.

?Den store respekt om Dan Ibsen både som person og som mangeårig leder i dansk og international sejlsport trådte tydeligt frem, da gæster i stort tal torsdag lagde vejen forbi Dansk Sejlunions lokaler i Brøndby.

Anledningen var Dan Ibsens afskedsreception - efter nøjagtigt 34 års tjeneste i Dansk Sejlunion, heraf de 28 år som generalsekretær.

"Det er et historisk forløb, som nu går ind i en ny fase. Om 14 dage fejrer vi Dansk Sejlunions 100 års jubilæum. Du har været en del af organisationen - af Dansk Sejlunions sekretariat - i en tredjedel af historien," sagde Dansk Sejlunions formand, Hans Natorp, i sin tale til Dan Ibsen.

"Du har stået i spidsen for en udvikling, som du med rette kan være stolt af. Dansk Sejlunion er en respekteret organisation - såvel i idrættens verden som i forhold til vores øvrige samarbejdsrelationer. (...) Dansk Sejlunions berøringsflade er meget stor."

Seks formænd - 300 bestyrelsesmøder
Dan Ibsen har samarbejdet med seks ud af Dansk Sejlunions i alt 16 formænd gennem 100 år, og han har siddet med ved 30 generalforsamlinger og formentlig langt over 300 bestyrelsesmøder, havde Natorp regnet sig frem til.

"Som generalsekretær i Dansk Sejlunion har det været din opgave at eksekvere - at omsætte bestyrelsens beslutninger til handling. At omsætte vision og strategi til struktur, projekter og handling kræver fortolkning. (…) Når man sidder i spidsen af en organisation og tager ansvar - så sidder man også på øretævernes holdeplads. Du har uden tvivl taget imod din dosis kritik, og der er ingen tvivl om, at dine efterfølgere på pladsen vil få deres dosis. Det er vist en naturlov," sagde Natorp og understregede sin pointe:

Altid det bedste for sejlsporten
"Jeg har gennem hele min tid i Dansk Sejlunion aldrig oplevet, at du har arbejdet for noget andet mål end dét, som du mente var bedst for sejlsporten. I den forbindelse beundrer jeg dig for en egenskab, som vi andre bør tage ved lære af. Du bærer ikke nag."

"Du nyder stor respekt internationalt, hvor du ligesom i Danmark arbejder for sejlsporten fremfor særinteresser. (…) Din helt store styrke internationalt er dit netværk og dit mangeårige kendskab til sejlsporten. Du er altid at finde, hvor der er andre - og du er stort set altid den sidste, der forlader selskabet ud på de små timer, hvor mange aftaler og venskaber bliver beseglet."

"Kære Dan. Du har ydet en fantastisk helhjertet og uselvisk indsats for dansk sejlsport. Jeg ønsker, at vi mange år kan have gavn af dit selskab, din dygtighed og din indsats i det internationale arbejde, og hvor du i øvrigt vælger at investere din tid," sagde Natorp og rundede af med en opfordring til Dan Ibsen om at følge hans eget eksempel og kaste sig over kitesurfing.

Se hele Hans Natorps tale HER.

Fortsætter internationalt
Dan Ibsen tog selv ordet og rettede en varm tak til kolleger, klubber, sponsorer, samarbejdspartnere m.fl. og understregede samtidig, at han fortsætter sit virke i ISAF og EUROSAF - med præsidentposten i EUROSAF som en mulig ambition.

ISAF var med
Til Dan Ibsens store og glædelige overraskelse var der også besøg fra det norske medlem af ISAF's Council, Stig Hvide Smith. I sin tale fremhævede han Dan Ibsens store indsats på den internationele scene.

"Vi andre lande i ISAF's Gruppe G (de nordiske lande + Estland, red.) kommer langt efter Danmarks præstationer i sejlsporten. Dette er i høj grad din fortjeneste, Dan" sagde Stig Hvide Smith blandt andet.

Billedtekst: Stig Hvide Smith, norsk medlem af ISAF's Council, overrækker sin gave til Dan Ibsen.