Dansk Sejlunion28. april 2013 23:50

Saugmann i VM-forsvar

Jan Saugmann er taget til Barbados med sin tyske gast for at forsvare verdensmesterskabet i 505-jollen. Brdr. Bojsen-Møller er også på plads.

Jan Saugmann og Martin Görge vandt sidste år noget overraskende 505 VM i deres første sæson sammen. Tyskeren Görge var konverteret fra rollen som rorsmand til gast, men det betød ikke det store. Læs mere om den imponerende præstation i portrættet fra SEJLER 4-2012 her…

Nu er den dansk/tyske duo taget til Barbados i Caribien for at forsvare deres verdensmesterskab. Efter førstedagen med en 17. og 8. plads fortalte Saugmann:

"Det er ikke helt i top, men kan godt bruges. Det er normalt, at der så tidligt i stævnet er nogle lykkeriddere, der har taget store chancer på banen som giver pote. Men de vil lidt efter lidt glide ned ad tabellen."

Med en 5. og 4. plads i de efterfølgende sejladser har Saugmann/Görge sejlet sig op på en samlet 5. plads. Jørgen og Jacob Bojsen-Møller ligger samlet nr. 11.

505 VM kan følges på hjemmesiden sap505worlds.com

En lille bonusinformation fra Jan Saugmann om sejladsområdet: Ca. 30 grader om dagen, 27 grader om natten og vandet er 27 grader. Det blæser hver eneste dag fra øst (passatvinden) og styrken er mellem 12 og 22 knob. Der er hård at være sejler, her i Caribien.

Foto: SAP/Christophe Favreau.